Política

estats units

Els EUA ofereixen diners per informació sobre la suposada ingerència russa en les eleccions

La recompensa és de 10 milions de dòlars

El govern dels EUA ha ofert aquest dijous una recompensa de 10 milions de dòlars per qualsevol informació sobre la presumpta ingerència russa en els seus comicis, tant en el passat com en l’actualitat, a uns mesos que se celebrin eleccions de mig mandat al novembre.

El Departament d’Estat ha anunciat en un comunicat la mesura, per la qual ofereix aquesta compensació econòmica a qualsevol que ofereixi dades que portin a “la identificació o localització de qualsevol estranger, incloses entitats estrangeres, que hagin estat o estiguin implicades en ingerències en les eleccions dels EUA”.

La recompensa també s’ofereix a qui doni informació que serveixi per a prevenir o frustrar un acte d’aquest tipus.

El Departament d’Estat ha precisat que, en concret, busca dades sobre l’Agència de Recerca d’Internet (IRA), que els EUA descriu com una institució russa involucrada suposadament en operacions d’interferència electoral.

Segons el Departament d’Estat, al començament de 2014 l’IRA va iniciar la seva ingerència en el sistema polític estatunidenc i va posar com a exemple els comicis presidencials de 2016, on aquest òrgan suposadament es va dedicar a sembrar “discòrdia”.

El Departament d’Estat ha afirmat que l’IRA va desenvolupar les seves activitats a través d’empreses russes, com MediaSintex, GlavSet i MixInfo.

El govern dels EUA vol informació, a més, sobre el ciutadà rus Yevgeniy Viktorovich Prigozhin, al qual acusa de proveir de finançament l’IRA a través de les companyies “controlades per ell”: Concord Management and Consulting i Concord Catering.

En paral·lel, Washington aspira a obtenir dades d’una sèrie de ciutadans russos presumptament vinculats amb l’IRA, als quals identifica com Irina Viktorovna Kaverzina, Vladimir Venkov, Mikhail Ivanovich Bystrov i Aleksandra Yuryevna Krylova, entre altres.

A aquestes persones les acusa de dur a terme operacions per a obstruir, alterar o frustrar les funcions del govern a través del “frau i l’engany” amb l’objectiu d’interferir en els comicis als EUA, entre ells les presidencials de 2016.

Les acusacions dels EUA contra Rússia per suposadament haver interferit en la votació de 2016, en la qual va guanyar el republicà Donald Trump, han estat constants en els últims anys i han deteriorat els llaços entre tots dos països, ja danyats després de l’annexió russa de Crimea en 2014 i completament danyats després de la invasió d’Ucraïna, iniciada el febrer passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia