Política

Demanen la compareixença de Raquel Sánchez pel caos d’Adif i Renfe

La CUP vol que doni explicacions al Parlament pel “desastre constant” del servei

Junts sol·licita la presència de la ministra de Transports al Senat per l’avaria d’aquest divendres

Els Comuns registren una bateria de preguntes al Congrés

El caos generat aquest divendres a la xarxa ferroviària a per l’avaria d’Adif que ha deixat sense trens Rodalies i Llarga Distància de Catalunya, JxCat i la CUP han reclamar la compareixença de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, perquè doni explicacions. També els comuns han registrat una bateria de preguntes al Congrés per esclarir la incidència.

La CUP ha registrat una petició perquè la ministra de de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, comparegui al Parlament. Concretament, volen que doni explicacions a la comissió parlamentària de Polítiques Digitals i Territori pel “desastre constant” a Renfe i Adif. “Les institucions es reparteixen les culpes i mentrestant la realitat diària de milers de persones són trens que circulen fora d’hora, avaries i manca de recursos. La població està farta”, assegura la CUP. La diputada Eulàlia Reguant ha criticat que la ministra Sánchez digui que l’avaria d’aquest divendres que ha aturat tots els trens de Catalunya és “extraordinària” per “intentar minimitzar” l’impacte.

JxCat també ha sol·licitat la compareixença urgent de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, però al Senat. En la petició de compareixença a la comissió de Transports de la cambra alta, Junts exigeix explicacions per l’afectació d’aquest matí, però també pel “cúmul d’incidències a la xarxa ferroviària catalana”.

Per la sevab banda, En Comú Podem ha registrat una bateria de preguntes al Congrés dirigida al govern espanyol sobre l’avaria del sistema de telecomunicacions d’Adif. El grup demana al Ministeri de Transports que aclareixi els motius de la incidència i pregunta si iniciarà una investigació, dirimirà responsabilitats i aportarà solucions. Els comuns també reclamen inversió en Rodalies i pregunten si l’executiu accelerarà inversions i incrementarà la partida pressupostària en els comptes per a l’any que ve “per evitar aquesta mena de situacions en el futur”. “De quina manera garantirà el Ministeri un increment extraordinari de recursos destinat a la xarxa de Rodalies per evitar aquesta mena de situacions intolerables i que afecten la vida quotidiana de milers de treballadors i treballadores?”, demanen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
unió europea

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona