Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Moscou anuncia que la mobilització parcial de reservistes per la guerra d’Ucraïna acabarà a finals d’octubre

El president rus detalla que 222.000 de les 300.000 persones cridades ja s’han traslladat al front

El president rus, Vladímir Putin, ha anunciat aquest divendres que la mobilització parcial de reservistes per la guerra d’Ucraïna acabarà a finals d’aquest mes d’octubre.

En una roda de premsa celebrada avui, el mandatari ha concretat que donarà per finalitzat el procés “en aproximadament dues setmanes” i que, a hores d’ara, 222.000 de les 300.000 persones cridades ja s’han traslladat al front.

La mesura va ser anunciada el setembre passat, després que el ministeri de defensa rus presentés un decret que tenia com a objectiu “protegir Rússia, la seva sobirania i la integritat del territori”.

Putin no veu necessaris més atacs massius contra infraestructura ucraïnesa

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha afirmat aquest divendres que no considera necessaris més atacs massius contra infraestructures ucraïneses, després d’haver destruït aproximadament un terç de la xarxa elèctrica del país.

“Ara no hi ha necessitat d’atacs massius. Ara tenim altres objectius, ja que d’uns 29 objectius planificats només set no van ser destruïts, segons plans del Ministeri de Defensa”, ha afirmat en roda de premsa Putin després de dos dies de cimeres regionals a Astanà, la capital del Kazakhstan.

Rússia va llançar els atacs massius contra Ucraïna després de denunciar un atac terrorista contra el pont de Crimea dissabte passat, del que acusa els serveis especials de Kíiv.

Preguntat sobre la possibilitat que a conseqüència de l’“operació especial militar” russa pogués deixar d’existir Ucraïna com a Estat, Putin ha assegurat que “mai ens vam posar el propòsit d’aniquilar-la”.

“Vull que això quedi clar. El que succeeix actualment és poc agradable, suaument dit, però de no haver-ho fet ara ens haguéssim vist obligats a fer-ho després, però en condicions molt pitjors per a nosaltres”, ha assenyalat. Per això “estem actuant de manera correcta i oportuna”, ha resolt Putin, en assenyalar que no es lamenta haver llançat la campanya militar contra Ucraïna, malgrat els revessos registrats per les tropes russes en el terreny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RIPOLL

Eloi Badia: “L’extrema dreta no té cabuda a Catalunya, ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires

Armènia i l’imperatiu de la memòria

Barcelona