Política

Elena compareixerà al Parlament per la destitució d’Estela

El govern nega “ingerències polítiques”

Plaja admet que “no és desitjable” la situació actual als Mossos i que s’ha de fer autocrítica

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, compareixerà els propers dies al Parlament per la destitució de Josep Maria Estela com a comissari en cap. Així ho ha explicat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu. Plaja ha negat “ingerències polítiques”, i ha admès que “no és desitjable” la situació actual als Mossos. La portaveu també ha apuntat que s’ha de fer autocrítica i ha subratllat que hi ha “marge de millora”. També ha remarcat que el “projecte propi” d’Interior passa per modernitzar i feminitzar el cos. Finalment, ha negat que la destitució tingui res a veure amb els canvis al govern després de la sortida de Junts.

“Hi ha un lideratge polític, en cap cas relacionat amb ingerència política en la línia de comandaments”, ha afegit Plaja, que no ha concretat la data de la compareixença d’Elena, que podria ser en comissió parlamentària o bé en sessió plenària. La portaveu ha reiterat que el conseller ho farà “a petició pròpia”, tot i que el PSC ja ho havia demanat. No es preveu que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, comparegui a la cambra per la situació al cos policial.

El director general de la Policia, Pere Ferrer, ha negat ingerències polítiques als Mossos i ha atribuït el relleu de Josep Maria Estela com a comissari en cap a una situació de “manca d’alineament amb un objectiu estratègic del Govern”, el de la feminització del cos. En declaracions a Catalunya Ràdio, Ferrer ha defensat la vàlua d’Eduard Sallent i ha assegurat que “no hi ha interinitat” en la seva nova tasca com a número ú dels Mossos.

El director general ha reivindicat l’aposta per un equip col·legiat al capdavant de la prefectura i la necessitat que hi hagi “visions diferents”, tot i que ha admès que això pot generar “tensions”. També ha subratllat que tot el “soroll mediàtic” apareix quan hi ha processos de promoció de comissaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona