Política

regne unit

Els conservadors britànics tindran un nou líder el 28 d’octubre

El partit vol que la designació del nou primer ministre es pugui fer abans que el ministre d’Economia presenti el dia 31 el seu pla fiscal a mitjà termini

El Partit Conservador britànic conclourà el procés d’elecció del seu nou líder per al 28 d’octubre, ha dit aquest dijous Graham Brady, president del comitè 1922 del grup parlamentari “tory” en la Cambra dels Comuns, encarregat d’organitzar les eleccions internes.

Brady ha dit als periodistes que serà possible, per tant, que hi hagi un nou cap del govern abans que el 31 d’aquest mes el ministre d’Economia, Jeremy Hunt, presenti el seu pla fiscal a mitjà termini, amb el qual revertirà l’estratègia econòmica de la primera ministra Liz Truss, que ha anunciat avui la seva dimissió.

“He parlat amb el president del partit, Jake Berry, i m’ha confirmat que serà possible dur a terme una votació i concloure una elecció al lideratge per al divendres 28 d’octubre”, ha dit Graham Brady, després de visitar a Truss en Downing Street. “Per tant, hauríem de tenir un nou líder abans de la declaració fiscal que tindrà lloc el dia 31”, ha afegit.

Brady especificarà pròximament com es desenvoluparan les eleccions internes de manera que puguin concloure’s en el termini de tot just una setmana.

Truss es va convertir en primera ministra el 6 de setembre, després de guanyar uns comicis primaris que es van iniciar després que el 6 de juliol el seu predecessor, Boris Johnson, presentés la seva dimissió.

L’alcalde de Londres celebra la renúncia de la primera ministra britànica

L’alcalde de Londres, el laborista Sadiq Khan, ha celebrat aquest dijous la renúncia de la primera ministra del Regne Unit, Liz Truss, en pronunciar un discurs durant la Cimera Global d’alcaldes del C40, a Buenos Aires.

“Vostès saben que des que va començar aquesta cimera, aquest matí, vaig sentir que el meu principal oponent, la primera ministra conservadora del Regne Unit, va renunciar”, ha expressat Khan davant la multitud d’autoritats i regidors de ciutats de tot el món.

“Com em vaig assabentar?”, ha continuat entre alguns aplaudiments dels presents: “Si hagués sabut que organitzar aquesta cimera anava a portar a la renúncia de la primera ministra, l’hauria organitzat abans”, ha ironitzat el polític londinenc, que al seu torn és president del C40 Cities, una xarxa global d’alcaldes units per a enfrontar la crisi climàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona