Política

Iceta afirma que el sopar de divendres no era la celebració del 30è aniversari del partit

PSC

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, reconeix avui en el seu blog que el sopar convocat per la formació divendres passat ha provocat "una certa confusió" i afirma que no era la celebració del 30è aniversari de la fundació del partit, que es commemorarà a mitjan juliol.

Es tractava, en canvi, d'una iniciativa "més modesta, però d'un gran valor simbòlic" en què van participar els militants socialistes "que ja ho eren en el moment de la fundació del PSC i que ho segueixen sent fins avui".

Segons la seva opinió, va ser "un sopar per recordar l'emoció d'aquell moment fundacional, per recordar els que ja no hi són o per retrobar antics companys amb els quals ja no tens tant contacte".

Iceta es pronuncia així davant la polèmica sorgida pel fet que l'expresident de la Generalitat i del partit, Pasqual Maragall, no fos convidat a l'acte.
Precisament, ahir Maragall va ironitzar sobre la seva absència i va dir, entre rialles, que desconeixia que se celebrés un acte de commemoració del PSC, encara que "ho he vist al diari".

No obstant això, va precisar que ell ja no era militant del partit, ja que "em vaig donar de baixa i, per això, no m'estranya que no m'hagin convidat", encara que va deixar caure que "si m'haguessin invitat, potser m'ho hauria pensat".

Durant l'acte de commemoració del PSC, el primer secretari de la formació i president de la Generalitat, José Montilla, va reconèixer la labor de Maragall, destacant que va fer possible l'Estatut i l'"objectiu fundacional" del PSC en liderar des del govern català "un projecte de progrés per a Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tribunals

Marlaska creu que el Suprem ha fet una “interpretació extensiva” de la malversació

barcelona
política

Trias: “No entenc unes noves eleccions sense que Puigdemont sigui el candidat”

estats units

Biden promet seguir “fins al final” mentre creix la pressió perquè es retiri

barcelona
Ester Soms i Pagespetit
Cap de l’oposició a Arbúcies (ERC)

“Cal un pla de sanejament per aturar el desgavell econòmic”

Arbúcies

Eleccions històriques al Regne Unit

Londres
guerra a gaza

Hamàs envia una proposta actualitzada de treva als mediadors

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Attal redobla la crida pel front republicà tot i un sondeig que priva l'RN de la majoria

BARCELONA
tribunals

Puigdemont demana l’amnistia al Suprem pel ‘cas Tsunami’

barcelona
ÀSIA

Putin diu que l’aliança amb la Xina ajuda a “estabilitzar” la situació mundial

BARCELONA