Política

Rufián: “Tan català és un independentista com un autonomista o un federalista”

L’alcaldable d’ERC a Santa Coloma de Gramenet apel·la als votants del PSC, Junts i comuns per guanyar les municipals

Junqueras i Tardà han coincidit a reivindicar ERC com l’actual “pal de paller” de la política catalana

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha fet aquest diumenge la seva presentació pública com a candidat a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), subratllant que, encara que ell es considera independentista i republicà, “tan català és un independentista, com un autonomista, com un federalista”.

Rufián ha celebrat el seu primer acte com a alcaldable al Parc Europa de Santa Coloma acompanyat de diversos centenars de persones, que a més d’escoltar els discursos dels republicans -de Rufián, del líder d’ERC, Oriol Junqueras, i de l’exportaveu Joan Tardà-, han pogut gaudir de la música de diversos conjunts musicals.

L’alcaldable d’ERC per Santa Coloma ha reivindicat els seus orígens obrers i humils en aquest municipi, alhora que interpel·lava els veïns de la ciutat, al marge dels seus orígens, cultura i llengua, i també de si són o no independentistes.

“Hi ha gent -ha dit Rufián- que no s’emociona amb una estelada, que no se sap Els Segadors o que no parla en català, però són tan nostres com nosaltres”, i ha volgut fer una declaració d’intencions.

“Sóc independentista i republicà -ha indicat-, però amb la mateixa rotunditat dic que ser independentista no ens fa més bons catalans, i que tan català és l’independentista, com l’autonomista, com el federalista”.

Segons el candidat d’ERC, “és dels nostres” qui comparteix “valors com la justícia, la democràcia i la llibertat”, i “és igual la llengua o el cognom”.

Rufián ha apel·lat als votants socialistes de Santa Coloma, de Junts i dels comuns per fer-se amb la victòria a les pròximes eleccions municipals. “Si ets de Santa Coloma i del PSC, Junts o Podemos pots votar ERC perquè som tan socialistes, independentistes i útils com ningú”, ha dit el candidat. “Santa Coloma ni és de Ferraz, ni de Parlón, ni del PSOE. És de la seva gent”, ha afegit Rufián.

Junqueras i Tardà

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat per la seva banda, que de la mateixa manera que en el passat altres partits van suposar “representar el sentir general i majoritari” de la societat catalana, “ara ha arribat l’hora d’ERC”.

Junqueras i Tardà han coincidit a reivindicar ERC com l’actual “pal de paller” de la política catalana, després d’haver guanyat a Catalunya la majoria de les eleccions celebrades des de l’any 2019.

Segons Junqueras, “quan diem que ERC vol ser el lloc de trobada de tots aquells que estimen la justícia, la llibertat, la democràcia i la República, no tenim la pretensió que us assembleu a nosaltres, sinó que volem assemblar-nos a vosaltres, la societat a la qual volem representar”.

Als “nacionalistes i independentistes” que qüestionen l’estratègia d’ERC, Joan Tardà els ha indicat que l’independentisme només guanyarà si suma suports diversos, motiu pel qual ha volgut enterrar “el sectarisme i el dogmatisme”.

Per aquest exportaveu al Congrés, “de la mateixa manera que el pujolisme va ser el pal de paller de la construcció autonòmica sota el règim borbònic, ERC s’ha de convertir en el pal de paller de la construcció de la república”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona