Política

La violència sacseja la campanya als EUA

Biden assenyala els republicans trumpistes per l’atac al marit de Pelosi

La por de la violència ha revifat als Estats Units, en vigílies de les eleccions legislatives de mig mandat, que es fan el 8 de novembre, amb l’atac de divendres a Paul Pelosi, marit de la demòcrata Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants.

El president nord-americà, Joe Biden, va condemnar l’atac, que va qualificar de “menyspreable”. En un acte electoral a Filadèlfia (Pennsilvània), Biden va recordar que aquesta agressió anava dirigida, en principi, contra Nancy Pelosi, la tercera autoritat del país, després d’ell mateix i de la vicepresidenta, Kamala Harris. “El crit que va fer aquest tipus [l’agressor] és el mateix que es va utilitzar el 6 de gener [del 2021, en l’assalt al Capitoli]: «On és la Nancy? On és la Nancy?» És menyspreable!”, va dir el president.

El mandatari va denunciar que al país “hi ha massa violència, massa violència política, massa odi” i va fer una crida a la contenció. “Què ens fa pensar que un partit pot parlar d’eleccions robades, que la covid és un engany i que tot són mentides i que això no afecti persones que tal vegada no estan gaire equilibrades?”, va demanar. En aquesta al·lusió implícita a proclames republicanes, més concretament trumpistes, va advertir dels riscos que té això per a la convivència política. “Ja n’hi ha prou. Tota persona de bona consciència s’ha d’oposar clarament i sense ambigüitats a la violència en la nostra política, al marge de quina sigui la seva política”, va dir.

Paul Pelosi, de 82 anys, va ser atacat a San Francisco quan era a casa seva. L’agressor, identificat com a David Depape, de 42 anys, va irrompre a l’habitatge cridant “On és la Nancy?”, tot i que ella no era a casa en aquell moment. El cap de la policia de San Francisco, William Scott, va explicar que, quan la policia va arribar a la casa, s’hi va trobar Paul Pelosi i el sospitós forcejant i disputant-se un martell. L’atacant va aconseguir agafar-lo i va agredir el marit de la congressista. Els agents el van detenir.

El marit de la presidenta de la Cambra de Representants va ser intervingut posteriorment amb èxit d’una fractura al crani i de diverses ferides greus al braç dret i a les mans. Depape, que està sota custòdia policial, serà acusat d’intent d’assassinat amb arma i d’agressió, entre altres delictes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel i Hamas tanquen la ronda de negociacions sense avenços

barcelona
llengua

Multitudinària manifestació pel català a Palma

barcelona
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ