Política

estats units

L’atacant del marit de Nancy Pelosi tenia una llista de persones a atacar

El marit de la presidenta de la Cambra Baixa va ser operat d’una fractura al crani després de ser colpejat amb un martell

L’atacant de Paul Pelosi, el marit de la presidenta de la Cambra baixa dels Estats Units, Nancy Pelosi, tenia una llista de persones a les quals volia atacar i va arribar a la casa de la política amb diversos objectes per a retenir-la.

La premsa local ha revelat aquest dilluns alguns detalls sobre el succés que es va produir la nit del dijous i que va acabar amb Paul Pelosi, de 82 anys, a l’hospital després de ser colpejat amb un martell.

Fonts policials pròximes a la investigació han declarat a CBS News que l’agressor, identificat com David Depape, de 42 anys, podria haver estat planejant atacar a més persones, ja que tenia una llista de possibles víctimes.

La cadena CNN també va publicar en les últimes hores alguns detalls del succés que apunten al fet que l’atacant pretenia retenir a Nancy Pelosi en el seu domicili perquè portava una bossa que contenia múltiples brides i cinta adhesiva.

Paul Pelosi va ser atacat a San Francisco quan es trobava en el domicili familiar. L’agressor va irrompre en l’habitatge al crit d’ “On està Nancy?”, encara que ella es trobava en aquest moment a Washington.

La investigació continua oberta, però se sap que l’agressor va forçar la seva entrada per la porta posterior de la casa.

Després d’un crit d’alerta a les 02.27 hora local (09.27 GMT), els agents van arribar a la casa, que tenia la porta oberta, i es van trobar a Paul Pelosi i a Depape forcejant en l’entrada i agarrant els dos un mateix martell.

Els van dir des de fora que ho deixessin anar i en aquest moment l’agressor va colpejar a Pelosi “almenys” una vegada. Va ser llavors quan les forces de l’ordre van entrar “immediatament” i van arravatar-li aquesta arma i el van posar sota custòdia.

El marit de la presidenta de la Cambra baixa va ser portat a l’Hospital general Zuckerberg i intervingut amb èxit d’una fractura en el crani i de diverses ferides greus al braç dret i a les mans.

L’atac va tenir lloc a menys de dues setmanes de les eleccions legislatives del 8 de novembre, per les quals es renovarà tota la Cambra de Representants i un terç dels escons del Senat.

A través d’una carta dirigida als membres de la Cambra de Representants, Pelosi va apuntar dissabte passat que el seu marit continua millorant, mentre els seus fills i nets “estan desconsolats i traumatitzats”.

Pelosi també va agrair a les forces de l’ordre públic i als metges “l’atenció mèdica que salva vides” i que està rebent el seu espòs.

Acusen d’assalt i intent de segrest l’home que va atacar a Paul Pelosi

L’home que divendres passat va atacar a Paul Pelosi, marit de la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, a la seva casa de San Francisco (Califòrnia) ha estat acusat aquest dilluns d’assalt i intent de segrest pel Departament de Justícia estatunidenca.

L’acusació d’assalt implica una pena màxima de 30 anys de presó, mentre que la d’intent de segrest pot suposar fins a 20 anys, en tractar-se la víctima d’un familiar d’una representant governamental, ha explicat l’oficina en un comunicat.

La labor de l’acusació contra David DePape, un home de 42 anys originari del Canadà, recau ara sobre la Secció d’Acusacions Especials de l’Oficina del Fiscal General dels EUA per al Districte Nord de Califòrnia, mentre que el cas està sent investigat per l’FBI, la Policia del Capitoli estatunidenc i el Departament de Policia de San Francisco.

Paul Pelosi, de 82 anys, va ser atacat a San Francisco quan es trobava en el domicili familiar. L’agressor va irrompre en l’habitatge al crit de: “On està Nancy?”, encara que ella es trobava en aquest moment a Washington.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona