Política

REGNE UNIT

Sunak assegura que no estava al corrent de les denúncies per assetjament d’un dels seus ministres

Gavin Williamson, membre de l’executiu sense cartera, va dimitir ahir a la nit després que es fessin públiques acusacions d’haver enviat missatges agressius a companys de files

El primer ministre britànic, Rishi Sunak, ha lamentat aquest dimecres la dimissió de Gavin Williamson com a ministre sense cartera i ha assegurat que no estava al corrent de les acusacions contra ell, després que sortissin a la llum acusacions d’haver enviat missatges agressius a excompanys de files.

Williamson —antic ministre de Defensa i d’Educació— va donar a conèixer la seva renúncia ahir a la nit un cop es va conèixer l’abast d’uns missatges agressius que suposadament va enviar a l’excap del grup parlamentari conservador Wendy Morton i antics empleats, cosa que actualment està sota investigació.

A la sessió de control dels dimecres a la Cambra dels Comuns, el líder del Partit Laborista, a l’oposició, Keir Starmer, ha qüestionat el nomenament de Williamson fa quinze dies i ha acusat el cap del govern de ser “feble” per haver-lo inclòs al seu executiu.

Sunak ha ressaltat avui que Williamson ha fet “bé” de dimitir i ha lamentat haver-lo nomenat perquè després acabés per presentar la renúncia en aquestes “circumstàncies”.

Si bé el primer ministre sabia de l’existència d’una denúncia contra l’ara exministre sense cartera presentada per Morton, diu que no estava al corrent del contingut de les queixes. Entre elles, l’acusació d’un funcionari que va acusar Williamson d’haver-li dit que “es tallés la gola” quan estava al capdavant de la cartera de Defensa.

“El comportament denunciat va ser inacceptable i és absolutament correcte que l’honorable cavaller (com s’anomenen entre ells els diputats als Comuns) hagi renunciat. Perquè consti, no sabia sobre cap de les preocupacions específiques relacionades amb la seva conducta”, ha insistit el primer ministre.

“Crec que les persones a la vida pública han de tractar els altres amb consideració i respecte i aquests són els principis que es mantindran en aquest govern”, ha afegit.

En missatges de mòbil amb llenguatge insultant, segons els mitjans, Williamson va acusar Morton d’haver exclòs alguns diputats —com ell mateix— de poder assistir al funeral de la reina Isabel II per “castigar-los” per motius polítics.

Sunak, que va succeir Liz Truss fa dues setmanes, va recuperar Williamson, molt criticat després del seu pas per Educació al gabinet de Boris Johnson, del qual va ser cessat, igual que de Defensa, per al seu nou executiu, una decisió que des del inici del seu mandat va rebre molta oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen un col·laborador d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona