Política

Bronca a ERC per decidir si cal un mínim de signatures per aspirar a la direcció del partit

CRISI INTERNA A ERC

Els quatre sectors d'ERC -el de l'actual president del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, el de Joan Puigcercós i els corrents crítics Reagrupament.Cat i Esquerra Independentista- discrepen en el nombre de firmes necessàries per optar a la direcció del partit.
Els quatre sectors s'han reunit avui per establir les bases de funcionament del pròxim congrés del partit republicà i no s'han posat d'acord en si cal fixar un nombre mínim d'avals o no per presentar candidatures a la presidència i a la secretària general d'ERC, dos càrrecs que s'escullen per separat, en dues urnes diferents, però un mateix dia.

El sector de Joan Puigcercós i el vicesecretari general de coordinació interna, Xavier Vendrell, defensen que cal exigir un mínim de firmes de militants per presentar-se a l'elecció. Tot i que els estatuts no ho estableixen, Xavier Vendrell ha defensat que cada candidat hauria de tenir el suport d'un 10% de la militància, un percentatge que els de Puigcercós s'avindrien a rebaixar fins al 5%.

Tot i que els partidaris de Carod han acceptat aquesta proposta, els dos sectors crítics s'hi han negat en rodó. "Els estatuts són molt clars. Cal un 10% de signatures dels militants si vols aspirar a ser el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat , però no per presentar-te a l'elecció per a la presidència i la secretaria general del partit. Aquesta proposta és un invent que de cap manera acceptarem", han assegurat a l'AVUI.cat fonts de Reagrupament.cat, el corrent liderat per l'exconseller Joan Carretero.

També Esquerra Independentista, liderada per Uriel Bertran, s'ha oposat a aquesta pretensió dels dos sectors vinculats a l'actual direcció del partit. El col·lectiu de Bertran proposat a més que un militant pugui donar suport a més d'una candidatura, una proposta que les dues altres faccions han rebutjat en primera instància.

Pel que fa a la resta de punts que s'han discutit, s'ha acordat que l'elecció del president i del secretari general de la formació serà el dissabte 7 de juny, per sufragi universal de tots els militants que vulguin votar. S'habilitaran col·legis electorals a totes les capitals de comarca amb seu d'ERC des de les 9 del matí fins a les 88 del vespre.

A més, s'ha assegurat als quatre sectors la seva presència a la comissió encarregada d'organitzar la junta electoral per a aquests comicis interns, i que es reunirà en quinze dies.

També s'ha acordat que a la seu central d'ERC es facilitarà a totes les candidatures propaganda electoral per distribuir entre els militants, i que els locals d'ERC a tot el territori podran ser utilitzats per tots els candidats per fer els seus mítings.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona
ESTATS UNITS

Una condemna de conseqüències incertes

Los Angeles (Estats Units)