Política

Reagrupament.Cat vol arribar fins als tribunals contra l'exigència de presentar les firmes del 5% dels militants per a les eleccions d'ERC

Crisi a ERC

L'article 30 dels estatuts d'ERC no estableix cap percentatge mínim de suport per presentar-se a l'elecció com a president del partit, i el corrent crític Reagrupament.Cat, que lidera Joan Carretero, està disposat a arribar fins als tribunals contra la decisió de l'executiva, que ha anunciat que exigirà les signatures del 5% dels militants a cada candidat.La portaveu de Reagrupament.Cat, Rut Carandell, ha explicat a l'AVUI.CAT que si aquest conflicte no es resol a nivell intern, estudien la possibilitat de presentar una demanda civil als jutjats. I ho faran, segons ha remarcat, perquè l'actual executiva “no pot canviar les regles a un mes i mig del congrés”.

I és que “les regles del joc són i han de ser transparents, pensades perquè la manera de fer sigui participativa i amb garanties per a tots per igual”, detalla Carandell.

Val a dir, però, que abans d'arribar als tribunals, Reagrupament.Cat intentarà altres vies. El reglament aprovat per l'executiva del partit ha de ser ratificat pel consell nacional el 5 d'abril, però s'hi poden presentar esmenes fins al 2 d'abril. El corrent que encapçala Carretero ho farà.

I, per si de cas, han decidit elevar una consulta a la comissió de garanties del partit perquè es pronunciï i dictamini sobre el conflicte.

Els vots per correu
Carandell defensa que tot això ho fan per principis i que qualsevol militant d'ERC que vulgui la transparència no pot defensar cap altra idea. “No volem dir que hi hagi mala intenció, però per què no es poden fer les coses ben fetes d'entrada?”, diu la portaveu de Reagrupament.Cat. “Si volem fer les coses bé – afegeix-, hem d'evitar qualsevol problema d'entrada, com, per exemple, el vot per correu”.

Segons detalla, els estatuts estableixen que les votacions s'han de fer en els locals d'ERC, i “qualsevol altra cosa és posar problemes on no n'hi ha”.

En qualsevol cas, si el que es considera –conclou Carandell– és que els Estatuts no són vàlids, “s'han de modificar al congrés. Pretendre fer-ho amb un reglament un mes i mig abans de les votacions és com voler canviar la Constitució amb un decret llei”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC insta Illa i Puigdemont a presentar-se a la investidura

barcelona
rússia

Putin visitarà Kim a Corea del Nord aquest dimarts i dimecres

barcelona
política

Els comuns convoquen l’assemblea per renovar direcció i projecte al novembre

barcelona
política

Un informe certifica que Garriga va despatxar despeses personals al compte de Vox del Parlament

barcelona
política

Aznar anima els ciutadans a actuar contra el “desmuntatge constitucional” de l’amnistia

b«rcelona
guerra a gaza

Netanyahu dissol el gabinet de guerra

barcelona
política

Le Pen amenaça d’expulsar Puigdemont si guanya les eleccions

barcelona
Política

Puigdemont veu en el finançament de Sánchez xantatge per investir Illa

barcelona
política

Uns 300 militants i càrrecs d’ERC demanen una “renovació general” de la direcció

barcelona