Política

La Unió Europea recorda que està "compromesa" amb la integritat territorial de la Xina i que no dóna suport a l'independentisme tibetà

"He confirmat que la Unió Europea està compromesa amb la integritat territorial i la sobirania de la Xina, i això, naturalment, s'aplica al Tibet". Amb aquesta contundència el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, ha rebutjat qualsevol possibilitat que la UE doni el més petit suport al sobiranisme del Tibet, tot i que ha assegurat que espera "un desenvolupament positiu" de la crisi.

Han sigut les paraules de Barroso, aquesta matinada (hora catalana), després d'una trobada, a Pequín, amb el primer ministre xinès, Wen Jiabao. "Hem tingut una conversa franca i oberta sobre el Tibet. Jo he refermat la posició de la Unió Europea sobre l'afer i surto encoratjat de la conversa", ha assegurat el dirigent europeu.

La posició de la UE, o almenys la de Barroso, també inclou rebutjar la possibilitat d'un boicot als Jocs Olímpics de Pequín. "Els Jocs Olímpics han de ser la celebració de la joventut del món i han de ser un èxit, i per això estic contra el boicot. Tanmateix, no s'ha referit directament a la possibilitat de boicotejar només la cerimònia d'inauguració, una mesura de pressió insinuada per alguns dirigents d'Estats membres de la UE, com el president francès, Nicolas Sarkozy.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Starmer comença a nomenar els membres del seu govern

barcelona
política

La sentència del TJUE sobre l’escó de Puigdemont i Comín es publicarà el 26 de setembre

barcelona
pròxim orient

L’Iran tria entre un moderat i un radical en la segona volta de les presidencials

barcelona
rússia

L’opositor rus Karà-Murzà ha estat traslladat a un hospital penitenciari

barcelona
parlament europeu

Vox abandona Meloni pel nou grup d’Orbán a l’Eurocambra

barcelona
guerra a gaza

Israel envia una delegació a Qatar per discutir la nova proposta de treva de Hamàs

barcelona
pròxim orient

Israel aprova la construcció de 5.295 habitatges a la Cisjordània ocupada

barcelona

L’Ajuntament reconeix la trajectòria de Jordi Orobitg i M. Antònia Batlle

LLORET DE MAR
política

Pujol i Mas s’afiliaran a JxCat i Diana Riba a ERC

barcelona