Política

Zapatero reclama a la UE "solidaritat" per controlar la immigració i "ambició" per combatre el terrorisme

Zapatero ha intervingut, per primer cop aquest dimecres, en el Parlament Europeu, mig buit per l'absència, especialment, d'eurodiputats del PP. Ha apostat per "enfortir l'Agència Europea de Fronteres" i dotar els 27 dels "mitjans adequats" per lluitar contra la immigració il·legal. I ha demanat "més ambició en la cooperació policial i judicial" per prevenir i combatre el terrorisme internacional i el crim organitzat. L'eurodiputat del PP Jaime Mayor Oreja li ha retret que la UE no es construeix "debilitant les nacions, posant en dubte la seva integritat territorial".

Zapatero ha reivindicat el "període d'intens creixement econòmic" que està experimentant l'estat espanyol: "Tenim comptes públiques sanejades, continus superàvits pressupostaris, un deute públic decreixent i una seguretat social consolidada", ha destacat el president espanyol, celebrant també que s'ha assolit "una taxa de treball del 66%" i que abans del 2010 la renda per càpita espanyola "convergirà plenament amb l'europea". Zapatero ha assegurat que el seu govern ha "apostat decididament per la dotació d'infraestructures físiques". I ha reclamat un "sistema d'interconnexions elèctriques ben articulat en tots els estats membres", com la línia de molt alta tensió que connectarà Catalunya i França a través dels Pirineus, la MAT, per fer possible "una política europea de l'energia creïble". També ha assegurat que "els espanyols disposen avui de més drets" i ha posat com a exemple un "de gran significació, el matrimoni entre persones del mateix sexe, que els reconeix a ells i a elles la igualtat amb els altres i que dignifica la societat", afirmació que ha provocat els aplaudiments de l'eurocambra.

Enfortir la política d'immigració
El president del govern espanyol ha advertit els eurodiputats de "la importància d'enfortir la política europea sobre immigració" i ha demanat "solidaritat" entre els 27 estats membres per dotar la UE de "mitjans adequats per a l'eficaç control de les fronteres exteriors". "Enfortim l'Agència Europea de Fronteres, millorem la nostra cooperació sobre el terreny i desactivem les màfies que s'aprofiten de la urgència vital d'aquests homes i dones per sortir del seu entorn de misèria i frustració", ha reclamat als socis comunitaris. Rodríguez Zapatero també ha apel·lat al "diàleg i la cooperació eficaç amb els països d'origen i trànsit", per "actuar sobre les causes que empenyen a emigrar". I ha cridat a "aprofitar la pròxima cimera Unió Europea-Àfrica", que se celebra del 7 al 9 de desembre a Lisboa, per fer-ho.
Al Parlament Europeu, Zapatero ha parlat del "gran repte de prevenir i combatre el terrorisme internacional i el crim organitzat". "Siguem més ambiciosos en la nostra cooperació policial i judicial", ha defensat el president espanyol, que troba "fonamental que la UE progressi en el disseny d'una política de defensa comuna que li permeti intervenir activa i autònomament en la preservació de la pau i la seguretat internacionals sota el mandat de les Nacions Unides".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Josep Xifre Deulofeu
Alcalde de Santa Cristina d’Aro (Tots per Santa Cristina-TxE)

“Som prudents en la inversió; no volem fer cartes als Reis”

Santa Cristina d’Aro
Miguel Comino
Alcalde de Sant Vicenç dels Horts (PSC)

“No tocarem ni un pam de terreny agrícola o parc agrari”

Sant Vicenç dels Horts
Política

ERC ajorna el congrés de Barcelona perquè l’assistència supera l’aforament

Barcelona
israel

Gantz crida a convocar eleccions en la televisió israeliana

barcelona
guerra a europa

Biden i Zelenski signen en el G7 un acord bilateral de seguretat

barcelona
estat francès

Els partits d’esquerres tanquen l’acord per fer un ‘Front Popular’

barcelona
Política

ERC ajorna el congrés de Barcelona perquè l’assistència supera l’aforament

Barcelona
DRETS HUMANS

Israel, a la llista de l'ONU de responsables de morts de nens en conflictes el 2023

BARCELONA
tribunals

Més revisions del TSJC: Buch, l’exescorta de Puigdemont i fins a vuit agents

barcelona