Política

Els ministres d'Interior de la UE aproven la directiva de tornada dels irregulars

Els ministres d'Interior de la Unió Europea (UE) han aprovat avui la directiva de tornada d'immigrants il·legals, que estableix criteris mínims comuns entre els 27 països comunitaris, que inclou la possibilitat d'un internament de fins a sis mesos ampliable a 18 si hi ha problemes d'identificació.

L'Eurocambra té previst debatre el pròxim dia 17 aquesta legislació, que ha generat controvèrsies en bona part dels grups polítics i eurodiputats. La secretària d'Estat espanyola d'Immigració i Emigració, Consuelo Rumí, ha recalcat que la directiva "és equilibrada, garantista i harmònica" a l'hora de conjugar la lluita contra la immigració il·legal i el respecte pels drets humans. Rumí ha destacat que la nova norma "posa uns mínims on no existien".
El text estableix un període de sortida voluntària dels indocumentats de set a trenta dies. També es fixa un període màxim de retenció de sis mesos, ampliables a 18 mesos en casos excepcionals per als indocumentats que no cooperen o quan hi ha problemes per obtenir la documentació de països tercers. Nou països –Regne Unit, Suècia, Grècia, Dinamarca, Finlàndia, Estònia, Irlanda, Malta i Holanda– no tenen cap període màxim de retenció dels indocumentats, així que aquests poden estar internats de forma indefinida.

La directiva entrarà en vigor dos anys després de la seva publicació en el diari oficial de la UE, és a dir a mitjan 2010 si és aprovada per l'Eurocambra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona