Política

Miquel Roca reclama la dimissió del Tribunal Constitucional en bloc

L'exsecretari general de CDC i un dels pares de la Constitució, Miquel Roca, ha fet una crida a dimitir en bloc i "per dignitat" a l'actual Tribunal Constitucional abans de dictar sentència sobre el nou Estatut, una decisió de la qual ha dit desconfiar perquè la seva sentència serà "només política".

Roca ha intervingut aquest divendres en una jornada sobre autogovern organitzada per la Convenció per al Futur, un organisme vinculat a la fundació Nou Cicle emmarcada en el sector més catalanista del PSC, en un debat previ a la clausura de la jornada per part del president català i primer secretari del PSC, José Montilla.

Acompanyat de dirigents socialistes com els consellers Antoni Castells i Ernest Maragall, i del portaveu del PSC, Miquel Iceta, Roca ha recordat que la decisió que el TC ha de prendre sobre l'Estatut "té una gran transcendència per al futur de Catalunya".

En aquest sentit, Roca ha assenyalat la gravetat que el TC pugui rebaixar el contingut d'un text legal que és "plenament constitucional" com l'Estatut, aprovat pel "bloc constitucional" (les Corts i el Parlament) i en referèndum pel poble català.

"Que un tribunal que ha participat en el joc tan potiner de recusacions recíproques, d'un estil realment desconegut en la història jurisdiccional europea, s'erigeixi en jutjador de la constitucionalitat de l'Estatut, a mi no em mereix cap confiança. L'acte més digne seria dimitir abans de dictar sentència perquè un tribunal amb una composició nova pogués pronunciar-se des de la presumpció de la independència (dels seus membres)", ha explicat Roca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Marta Pujol
Alcaldessa de la Roca del Vallès (Junts)

“Vaig dir que buscaria solucions i això intento fer”

La Roca del Vallès
Xavier Guitart
Alcalde de Camprodon (Tots per Camprodon-PSC-CP)

“Som molt propers a tothom i no tenim un no per resposta”

Camprodon
Estats Units

Louisiana ordena penjar els Deu Manaments a les aules

Barcelona
País Basc

Imanol Pradales és investit lehendakari amb els vots del PNB i el PSE-EE

Barcelona
Corea del Nord

Putin es reserva el dret a subministrar armes a Pyongyang

Barcelona
Estat espanyol

La Moncloa acusa Ayuso de deslleialtat institucional per rebre Milei

Barcelona
Política

Rull es reuneix amb Puigdemont a Bèlgica

barcelona
Política

El Fons Català de Cooperació denúncia des de Lesbos la vulneració dels drets dels refugiats

Lesbos
judicial

El jutge García-Castellón avança la jubilació al setembre

barcelona