Política

Duran replica a Mas que no s'ha de convocar cap referèndum si el Tribunal Constitucional retalla l'Estatut

El president d'UDC, Josep Antoni Duran, ha considerat avui equivocat que cada partit faci la seva proposta sobre com ha d'actuar Catalunya si el Tribunal Constitucional (TC) retalla l'Estatut, i ha assegurat que hi ha arguments per rebutjar l'aposta que fa en aquest sentit el secretari general de CDC, Artur Mas.

En declaracions a Punto Radio, Duran ha evitat valorar la proposta de Mas de convocar un referèndum si el TC "desnaturalitza" el text, i ha expressat la seva confiança en el tribunal.

"Un referèndum sobre l'Estatut si s'accepta aigualit o no s'accepta aigualit, i si es diu que sí, ens quedem amb l'aigualit, i si es diu que no, cal tornar a començar. Amb qui començarem? Com començarem?", ha plantejat.

"Tinc els meus propis arguments per rebutjar aquesta proposta", ha assenyalat Duran, que ha assegurat que de la seva boca no sortiran altres paraules que no siguin un "reforç de constitucionalitat" de l'Estatut.

Duran ha dit que és conscient que es tracta d'un Estatut "llarg, complex, que té una tècnica jurídica fins i tot dubtosa", i ha reconegut que pot ser que hi hagi algun article que "necessita adaptar-se a la Constitució", però ha assegurat que el "nucli fonamental" sí que és constitucional, com defensa des de la campanya per al referèndum.

Per a Duran, els partits catalans s'equivocarien si "cadascú fa la seva pròpia proposta per salvar l'Estatut", per la qual cosa ha defensat que, si s'arriba a una sentència negativa, el millor és "reunir-se totes les forces polítiques catalanes i veure entre totes què cal fer".

El també secretari general de CiU ha opinat que aquesta setmana no es coneixerà la sentència del TC "ni de bon tros", i ha desitjat que l'assumpte "acabi bé" per a Catalunya. "Tots ens equivoquem, i ara esperem la sentència del TC per girar full", ha conclòs


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Marta Pujol
Alcaldessa de la Roca del Vallès (Junts)

“Vaig dir que buscaria solucions i això intento fer”

La Roca del Vallès
Xavier Guitart
Alcalde de Camprodon (Tots per Camprodon-PSC-CP)

“Som molt propers a tothom i no tenim un no per resposta”

Camprodon
Estats Units

Louisiana ordena penjar els Deu Manaments a les aules

Barcelona
País Basc

Imanol Pradales és investit lehendakari amb els vots del PNB i el PSE-EE

Barcelona
Corea del Nord

Putin es reserva el dret a subministrar armes a Pyongyang

Barcelona
Estat espanyol

La Moncloa acusa Ayuso de deslleialtat institucional per rebre Milei

Barcelona
Política

Rull es reuneix amb Puigdemont a Bèlgica

barcelona
Política

El Fons Català de Cooperació denúncia des de Lesbos la vulneració dels drets dels refugiats

Lesbos
judicial

El jutge García-Castellón avança la jubilació al setembre

barcelona