Política

Estat espanyol

ERC donarà suport a la llei per renovar el TC

Gabriel Rufián assegura a Pedro Sánchez que, “a diferència de vostès, no els deixarem penjats”

El portaveu republicà al Congrés es mostra partidari de tramitar la llei en un mes: “Millor ràpid que lent”

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha avançat aquest dimecres que el seu partit donarà suport a la llei que prepara el PSOE per desbloquejar la renovació del Tribunal Constitucional (TC) espanyol, després que el mateix tribunal hagi suspès la tramitació al Senat del canvis introduïts en aquest sentit a través d’esmenes a la reforma del codi penal.

En la seva intervenció a la sessió de control al govern espanyol, Rufián ha confirmat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que els republicans li donaran suport en la resposta a “l’atac judicial” del TC.

El republicà ha assegurat que ERC “hi serà” quan presentin la proposició de llei que vol recuperar les dues esmenes suspeses pel TC, i també en els intents que es puguin fer de “dignificar” el Constitucional o el Consell General del Poder Judicial.

El diputat d’ERC ha afirmat que donaran suport a aquesta llei “simplement per dignificar la democràcia”, perquè “abans que independentistes, som demòcrates”. A més, ha reivindicat que els canvis en el codi penal no han arribat fins que “ERC s’hi ha implicat”. “Potser també haurem d’involucrar-nos en el canvi del poder judicial”, ha dit.

“La diferència entre vostès i nosaltres és que nosaltres no els deixarem penjats”, ha assegurat.

Rufián ha recordat a Sánchez que l’independentisme ja va avisar que “serien els següents”: “Benvinguts a la guerra judicial que es va emprendre en la seva democràcia exemplar contra segons qui”.

Sánchez ha celebrat que ERC se situï en el “respecte a la legalitat”. “És evident que la nostra democràcia és imperfecta i necessita millores. També ho és que aquestes reformes s’han de fer dins de la llei”, ha incidit.

El cap de l’executiu espanyol ha criticat el bloqueig del TC i del poder judicial per la “irresponsabilitat” del PP” i ha defensat que cal una resposta dels grups parlamentaris a la “interferència” del Constitucional.

En declaracions als mitjans abans de l’inici del ple, el republicà ha explicat que ja han rebut el text de la proposta de llei dels socialistes i l’“estan estudiant”. Preguntat sobre si hi votaran a favor, Rufián ha apuntat que “seria estrany que no donéssim suport a una cosa que recupera esmenes que ja hem votat”. A més, s’ha mostrat partidari de tramitar la llei en un mes: “Les coses bones és millor fer-les ràpides que lentes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres