Política

El Congrés dels EUA publicarà les declaracions fiscals de Trump

La decisió posa fi a un llarg litigi legal de l’expresident per impedir la difusió dels documents

No va pagar impostos de la renda en el seu darrer any a la Casa Blanca

Un comitè del Congrés dels EUA va votar dimarts a favor de fer publiques les declaracions fiscals de Donald Trump de sis anys i va posar fi així a una batalla legal amb els demòcrates que va començar el 2019. El comitè, controlat pels demòcrates, va prendre la decisió per 24 vots a favor contra 16 en contra i va afirmar que el Servei de Rendes Internes no va auditar adequadament els impostos de l’expresident mentre va romandre en el càrrec (2017-2021).

Segons les xifres fiscals publicades pel comitè, Trump no pagar cap impost sobre la renda durant el darrer any complet de mandat (2020), ja que va declarar pèrdues. Dimarts, el comitè ja va fer públic un informe en el qual es detallen les declaracions del 2015 al 2020, inclosos els documents en què al·legava pèrdues anuals massives que van reduir les taxes a pagar. Trump havia demanat al Tribunal Suprem que les seves declaracions fiscals es mantinguessin en secret i no fossin entregades a aquest comitè, però l’alt tribunal va rebutjar la petició i el Departament del Tresor va acabar entregant a la comissió sis anys de declaracions d’impostos de Trump.

Els documents poden oferir una visió de les finances del magnat i exmandatari, inclosos els seus actius, fonts d’ingressos, contribucions benèfiques i passius, i fins i tot si tenia préstecs demanats a entitats estrangeres. Com a candidat presidencial el 2016, Trump va trencar amb una tradició de dècades quan va refusar de fer públiques les seves declaracions d’impostos. I va ser el primer president nord-americà des de Gerald Ford (1974-1977) que no va publicar cada anys la seva declaració de renda, una tradició que els seus predecessors consideraven part del seu deure de transparència davant el poble. El seu refús de publicar la documentació va desembocar el 2019 en una batalla legal amb els demòcrates del comitè del Congrés que volien publicar-les i que ara es tanca.

La decisió del comitè del Congrés va arribar l’endemà que el comitè del Congrés que investigava l’assalt al Capitoli el 6 de gener del 2021 per part de partidaris de Trump instés el Departament de Justícia a processar l’expresident pel paper instigador en els fets. El comitè ha ajornat a avui la publicació del seu informe final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona