Política

ESTATS UNITS

McCarthy torna a fracassar en l’intent de presidir la Cambra de Representants dels EUA

Tot i que en les últimes hores ha intensificat les negociacions amb l’ala dura del seu partit per aconseguir suports, no els ha obtingut

Avui s’han superat les nou votacions que van fer falta fa cent anys

El congressista republicà Kevin McCarthy ha perdut novament, en els seus setè, vuitè i novè intent, la votació a la presidència de la Cambra de Representants nord-americana després que una vintena dels seus companys de partit no li hagin donat suport. Fins i tot un dels detractors de McCarthy ha votat l’expresident Donald Trump (2017-2021).

Els republicans ultres —l’ala més dretana agrupada en l’anomenat Freedom Caucus— han tornat a votar Byron Donalds i McCarthy ha sortit novament derrotat en una sessió que s’ha produït en una cambra baixa bloquejada per la insòlita situació.

El candidat demòcrata, Hakeem Jeffries, de Nova York, novament ha obtingut els 212 vots de tots els congressistes del seu partit.

McCarthy, que en les últimes hores ha intensificat les negociacions amb l’ala dura del seu partit per aconseguir suports, necessitava el “sí” d’almenys 218 dels 222 escons que té el Partit Republicà a la cambra baixa.

En arribar al Capitoli, McCarthy apuntava als mitjans que estaven “progressant” en les negociacions: “Tots estem treballant junts per trobar una solució”, ha anunciat.

Com que el reglament no contempla una altra alternativa que el fet que se segueixin repetint votacions fins que algú aconsegueixi la majoria necessària, està previst que els congressistes continuïn votant, tot i que la sessió es podria aixecar fins que no s’arribi a un acord previ.

Avui s’han superat les nou votacions que van fer falta fa cent anys per triar el president de la Cambra de Representants. Va ser la darrera vegada que va caldre més d’una ronda per resoldre el tràmit.

El 118è Congrés no pot arrencar sense haver elegit un president, una figura coneguda com l’speaker, que és qui defineix, entre altres tasques, l’agenda del legislatiu nord-americà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la seva denúncia es basa només en informacions periodístiques

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona