Política

ESTATS UNITS

Sense acord entre els republicans per desbloquejar la Cambra de Representants dels EUA

Kevin McCarthy tampoc aconsegueix avui prou suports del seu propi partit per ser president de la cambra, que no pot començar la legislatura fins que no hi hagi un successor de Nancy Pelosi

L’ala dretana del Partit Republicà ha bloquejat aquest dimecres de nou el nomenament del republicà Kevin McCarthy com a president de la Cambra de Representants dels Estats Units, institució que seguirà bloquejada fins que no s’esculli un nou speaker.

Tot i que l’expresident Donald Trump (2017-2021) havia demanat als seus acòlits que tanquessin files amb McCarthy, el polític californià no s’ha pogut garantir en les tres votacions que s’han fet avui —sis en total— els 218 vots necessaris per presidir la cambra baixa, ja que un grup de republicans díscols han postulat la candidatura alternativa de Bryon Donalds.

Per la seva banda, els legisladors del Partit Demòcrata han mantingut el seu candidat, Hakeem Jeffries, de Nova York, que tampoc té els números suficients per assumir el càrrec.

El grup de republicans rebels que està agrupat a l’ultraconservador Freedom Caucus ha ignorat les paraules de Trump, que hores abans del ple ha demanat als seus seguidors que tanquin files amb McCarthy.

“Republicans, no converteixin un gran triomf en una derrota gegant i vergonyosa”, ha expressat l’exmandatari, que ha confiat que McCarthy pot fer “una gran feina” en substitució de la demòcrata Nancy Pelosi al capdavant de la cambra baixa.

També s’ha expressat sobre la situació el president dels Estats Units, Joe Biden, que ha qualificat de “vergonyós” el bloqueig de la cambra baixa per les divisions entre republicans i ha advertit als conservadors que “la resta del món els està mirant”.

Dimarts, a l’obertura de la 118 legislatura, McCarthy va perdre tres votacions per convertir-se en president de la Cambra de Representants, malgrat que el seu partit ostenta la majoria parlamentària suficient per fer-ho, gràcies als resultats de les eleccions de mig mandat de novembre.

El reglament no contempla cap altra alternativa que no sigui que se segueixin repetint votacions fins que algú aconsegueixi la majoria necessària.

El líder de la Cambra de Representants és la tercera autoritat del país, després del president dels Estats Units, Joe Biden, i de la vicepresidenta, Kamala Harris, que també presideix el Senat.

Els ultraconservadors retreuen a McCarthy no haver negociat amb ells una reforma del reglament dels debats ni els noms per liderar els comitès del Congrés a la nova legislatura.

McCarthy, fins ara líder de l’oposició republicana, ha carregat contra els companys que pensen més en “càrrecs per a ells mateixos que al país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA