Política

ERC posa l’aprovació dels pressupostos com a nova data clau

La disposició final primera de l’Estatut serà paper mullat. O, dit d’altra manera, l’epígraf del text català en què s’indica que el nou model de finançament ha d’entrar en vigor el 9 d’agost del 2008 s’incomplirà, sense que des de Catalunya s’hi pugui fer res. Aquesta és la conclusió que es pot extreure de la roda de premsa d’ahir de la portaveu d’ERC, Anna Simó, que va admetre que no es complirà el termini estipulat i va fixar l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2009 com a nova data clau per al finançament.
Simó, que va comparèixer després de reunir-se amb el president d’ERC, Joan Puigcercós; la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i el president del grup parlamentari popular, Daniel Sirera, va assumir que l’actual situació és “irresoluble” i que el 9 d’agost difícilment hi haurà un acord satisfactori per al finançament. És en aquest sentit que la portaveu republicana va advocar perquè el front català sigui com més vigorós millor i compti fins i tot amb la presència dels populars catalans.

El canvi des del Tinell
“No serà ERC la que posi impediments a una unitat d’acció que inclogui el PP”, va dir Simó, que es va esforçar a deixar de banda els desacords amb el PP i afegir-lo al govern català i a CiU en la defensa del finançament que marca l’Estatut, i va arribar a explicitar que Esquerra ha deixat enrere l’etapa en què va imposar dins del Pacte del Tinell la clàusula que el PP havia de quedar exclòs de tot acord d’àmbit català. “La situació ha canviat molt, fins i tot dins del PP”, va dir Simó.

Tanmateix, els esforços de la republicana van ser en va. Camacho, malgrat que va reiterar la necessitat que Catalunya rebi més recursos del nou finançament, va evitar la constitució d’un front català i va tornar a advocar per un “front de totes les comunitats”. La reunió sí que va servir per desglaçar les relacions entre ERC i el PP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
educació

L’alumnat català de 15 anys, per sota la mitjana estatal en pensament creatiu

barcelona

Som-hi-ERC denuncia que s’elimina l’oferta de cursos d’accés a la Universitat

santa coloma de farners
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’augment de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona
política

La Mesa explora si pot actuar contra les despeses de Vox al Parlament

barcelona
política

El PSC i ERC obren les negociacions per la investidura

barcelona
judicial

El TC admet el recurs del PP contra el vot delegat de Puigdemont i Puig

barcelona
judicial

Puigdemont declara en una comissaria de París per la causa del Tsunami

barcelona
Corea

Corea del Sud dispara trets d’avís a soldats del Nord que han creuat la divisòria

Barcelona
Unió Europeu

Acaba sense acord la cimera per renovar els alts càrrecs comunitaris

Barcelona