Política

ESTATS UNITS

El partit republicà demana al seu congressista George Santos que renunciï a l'escó

El diari ‘The New York Times’ va destapar que havia mentit sobre els seus orígens, estudis, carrera professional i antecedents familiars

El Partit Republicà nord-americà ha demanat aquest dimecres formalment al seu congressista George Santos que renunciï al seu escó després de demostrar-se la gran quantitat de “mentides i falsedats” que va utilitzar per ser elegit als comicis del novembre.

Ha estat la secció del partit del comtat novaiorquès de Nassau, pel qual va ser elegit Santos, la que ha fet el pas de desmarcar-se’n un mes després que el diari The New York Times destapés que el jove congressista, d’origen brasiler, havia mentit sobre els seus orígens, els seus estudis, la seva carrera professional i, fins i tot, els seus antecedents familiars.

“Li demanem la seva dimissió immediata”, ha dit el president de la secció local del partit, Joseph Cairo, envoltat per la plana major de dirigents del partit i càrrecs electes federals, estatals i locals per deixar clara la unió del partit a la presa de distàncies amb Santos.

“Ha deshonrat la Cambra de Representants —ha dit Cairo— amb la seva campanya de mentides i fabulacions (...) No hi ha lloc per a ell (al partit), aquí no és benvingut ni en reunions ni en mítings”, ha subratllat.

Posteriorment han pres la paraula una desena llarga de responsables republicans que han subratllat la “taca” que suposa per al partit l’escàndol de Santos, que fins ara no ha donat mostres de disposar-se a dimitir, tot i que la seva posició és cada vegada més crítica.

Un d’ells ha recordat la nombrosa comunitat jueva resident en aquest comtat de l’est de Nova York, que s’han sentit “ultratjats” per les “fastigoses” mentides de Santos quan es va inventar que la seva pròpia família era descendent de supervivents de l’Holocaust, quan en realitat són catòlics del Brasil.

Si George Santos finalment dimiteix, caldria celebrar unes noves eleccions només al comtat de Nassau per ocupar l’esc,ó faltant i, en aquest cas el Partit Republicà s’arrisca a perdre un dels 222 escons que li garanteixen l’actual majoria a la Cambra de Representants.

Santos, amb una carrera meteòrica als 34 anys i que es presentava com un dels primers republicans obertament homosexual, ha admès únicament haver “embellit” el seu currículum, com haver-se graduat per una prestigiosa universitat per la qual no ha passat mai.

El republicà té en contra diverses investigacions per part de fiscals federals i locals sobre possibles activitats delictives durant les seves dues campanyes al Congrés, si va cometre delictes relacionats amb les seves finances o declaracions enganyoses.

A més, segons The New York Times, les autoritats policials brasileres tenen la intenció de reviure els càrrecs de frau en contra seva derivats d’un incident el 2008 respecte a una xequera robada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona