Política

ESTATS UNITS

Detingut el congressista republicà George Santos

Se l’acusa de 13 càrrecs federals per delictes de frau electrònic, blanqueig de capitals, robatori de fons públics i fets de declaracions materialment falses a la Cambra de Representants

El congressista republicà per Nova York George Santos ha estat detingut aquest dimecres acusat de 13 càrrecs federals —set delictes de frau electrònic, tres de blanqueig de capitals, un de robatori de fons públics i dos de fets de declaracions materialment falses a la Cambra de Representants—, segons ha revelat el Departament de Justícia nord-americà, que ha recordat que el congressista és innocent fins que es demostri el contrari, però si això passa “s’enfronta a una pena màxima de vint anys de presó pels càrrecs més greus”, segons recull Efe. La CNN també informa que s’espera que Santos, que està sota custòdia federal, comparegui avui mateix a la cort federal del districte est de Nova York. Segons aquesta cadena de televisió nord-americana, els fiscals afirmen que Santos va utilitzar fons de campanya per a despeses personals —inclosa roba de disseny de luxe— i va sol·licitar de manera fraudulenta les prestacions d’atur relacionades amb la covid, tot i que és copatrocinador d’un projecte de llei que ajudaria els estats a recuperar les prestacions fraudulentes de l’assegurança d’atur per la covid.

Demòcrates i republicans han demanat la dimissió del congressista. “Ara que Santos ha estat acusat, correspon al president Kevin McCarthy eliminar la taca de Santos en aquesta institució sagrada retirant-lo immediatament del Congrés”, ha dit en un comunicat el diputat de Nova York Daniel Goldman, exfiscal federal i advocat en el primer impeachment a Trump. “No podem esperar més”, ha afegit. Respecte els republicans, els de Nova York han intentat distanciar-se de Santos i han insistit que no sabien res del seu tèrbol passat i alguns l’han instat repetidament a deixar el càrrec. “Reitero la meva crida perquè George Santos renunciï”, ha dit el representant republicà de Nova York Mike Lawler en un comunicat. Els republicans dels districtes més conservadors han estat menys explícits.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Representants, Kevin McCarthy, ha afirmat a la CNN que examinarà els càrrecs abans de determinar si creu que Santos hauria de ser expulsat del Congrés, ja que la seva política és que un membre de la cambra hauria de dimitir després de ser declarat culpable dels càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona