Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

L’ONU vol que s’investigui l’atac rus a Dniprò com a crim de guerra

L’atac va causar 40 morts, 46 desapareguts i 75 ferits i més d’un miler de persones s’han quedat sense llar

L’ONU ha condemnat aquest dilluns l’atac rus contra un edifici residencial a la ciutat ucraïnesa de Dniprò i va demanar que s’investigui com un possible crim de guerra i es busqui perseguir els responsables.

L’organització ha destacat que es tracta d’un dels atacs més mortífers des que Rússia va envair el país veí el febrer passat, amb almenys 40 víctimes mortals, 46 desapareguts i 75 ferits.

La seva portaveu Stephanie Tremblay ha dit que el secretari general, António Guterres, ha condemnat l’atac com “un altre exemple d’una presumpta violació de les normes de la guerra” i que la coordinadora humanitària a Ucraïna, Denise Brown, reclama una “recerca efectiva” davant la sospita de crims de guerra i una persecució “apropiada” dels sospitosos.

Segons l’organització, a més de les nombroses víctimes, que s’espera que continuïn augmentant mentre continuen els treballs de rescat, l’atac ha deixat sense llar a més d’un miler de persones.

L’ONU i diverses de les seves agències estan aportant ajuda a les famílies afectades, amb assistència psicosocial, roba, mantes, kits d’higiene, medicines i altres productes bàsics, a més de donant suport al seu trasllat a llars temporals a la ciutat.

Nacions Unides també ha condemnat un atac a la ciutat de Kherson que va colpejar el diumenge les instal·lacions de la Societat Ucraïnesa de la Creu Roja, un episodi que no va deixar víctimes, però sí que va provocar la pèrdua d’equips importants.

“La llei internacional humanitària és clara: els treballadors i instal·lacions humanitàries estan protegides i han de fer-se esforços constants per a salvar-los”, ha assenyalat Tremblay.

A més, l’ONU ha cridat l’atenció sobre els danys soferts per un hospital de la ciutat en un altre atac i pel fet que diversos habitatges, tres escoles i dues guarderies van resultar danyades ahir a la regió de Dniprò.

En l’est ucraïnès, la situació continua sent “crítica”, segons ha dit la portaveu, amb nombrosos civils morts i ferits a banda i banda de les línies del front, incloses en les zones sota control rus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona