Política

Milers de persones criden: “Ni Espanya ni França: Països Catalans”

“No s’ha acabat res” és el missatge de la manifestació unitària contra la cimera entre Sánchez i Macron

“No hi ha normalitat sinó un conflicte polític no resolt”, reivindiquen les entitats convocants en el manifest que s’ha llegit durant la protesta

Gran xiulada que es deixa sentir al MNAC durant l’arribada de Macron i Sánchez

Milers de persones, 6.500 segons la Guàrdia Urbana i 30.000 segons els convocants, han participat en la manifestació unitària a les torres de Puig i Cadafalch en motiu de la cimera entre Pedro Sánchez i Emmanuel Macron al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) per evidenciar que “aquí no s’ha acabat res”. “Ni Espanya ni França: Països Catalans” és un dels missatges de les pancartes que es poden veure des de les 9h, hora en què els organitzadors, encapçalats per l’ANC, Òmnium Cultural i el Consell per la República, han citat la ciutadania per reivindicar que el procés és ben viu” i per recuperar la unitat i la força de la mobilització al carrer .

Des de l’Avinguda Maria Cristina i un cop ha arribat Emmanuel Macron, els assistents a la manifestació han fet una gran xiulada contra la cimera franco-espanyola, que s’ha escoltat precisament des del pàrquing del MNAC on s’estaven saludant Sánchez, Macron i Aragonès.

També a les 9h s’ha fet la foto de família amb les entitats que han donat suport a la protesta, que s’han agrupat davant de les columnes de Puig i Cadafalch i darrere la pancarta “No s’ha acabat res”.

Després, s’ha llegit el manifest, en que s’ha denunciat que Espanya i França no tenen “cap intenció” d’afrontar democràticament el conflicte polític català. El text adverteix que els presidents espanyol i francès, Pedro Sánchez i Emmanuel Macron -respectivament-, “pretenen vendre una imatge de normalitat, però la realitat és tossuda”. “Una foto provocativa no convertirà Espanya o França en estats més democràtics sinó més hipòcrites”, afegeix el manifest, que han llegit Pere Manzanares, tinent alcalde de l’ajuntament d’Elna, i Gemma Pera, “represaliada” per les mobilitzacions de suport al raper Pablo Hasél. “Als Països Catalans no hi ha normalitat sinó un conflicte polític no resolt”, han assegurat.

El manifest constata que “no hi ha normalitat” als Països Catalans, i denuncia que l’Estat està “disposat” a assumir els nivells “més alts de repressió” i tot el “desprestigi internacional”. Però afegeix que la societat catalana ha demostrat “històricament” la seva força “col·lectiva”, i conclou que ho seguirà fent “les vegades que calgui”.

El text que han preparat les entitats organitzadores -ANC, Òmnium i Consell de la República- assevera que “l’única normalitat democràtica” als Països Catalans és la mobilització “contínua i transversal” d’una societat “decidida” a defensar les seves llibertats nacionals, a exercir els seus drets civils i polítics i a viure en una república catalana, independent, justa i lliure per a tothom.

El manifest també avisa que, dins del MNAC, on se celebra la cimera entre els governs espanyol i francès, s’hi troba l’executiu d’un estat “que empresona artistes”. El text també reitera que als Països Catalans hi ha una “vulneració sistemàtica” de drets fonamentals, amb exiliats i més de 4.200 “represaliats” per defensar drets democràtics.

“No hi ha normalitat sinó un estat de la Unió Europea aïllat dels drets humans, que ignora els principals organismes/tractats internacionals i justifica l’espionatge a la dissidència”, subratlla el manifest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel diu que no aturarà els atacs en Rafah, però accedeix a enviar delegació negociadora

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona