Política

Riera adverteix que “la lluita continua”

Critica Aragonès perquè considera que si la cimera se celebra és perquè el president “i el seu govern li han posat una pista d’aterratge amb la taula del diàleg”

El diputat de la CUP Carles Riera ha advertit a Espanya i França que “la lluita pels drets de Catalunya” continua i que prosseguirà “fins que no acabi la repressió i el poble català pugui exercir lliurement drets com el d’autodeterminació”.

Riera ha realitzat aquest advertència en unes declaracions fetes poc abans de participar en l’acte de protesta contra la cimera hispano-francesa que té lloc aquest dijous a Barcelona, i que han convocat diverses entitats i partits independentistes.

Segons aquest diputat de la CUP, “aquí no s’ha acabat absolutament gens, la lluita per la independència i pels drets d’aquest país continua ben ferm, i estem aquí per dir-los als presidents Pedro Sánchez i Emmanuel Macron que als Països Catalans la lluita continua”.

“La lluita continua -ha insistit- fins que no acabi la repressió i fins que els ciutadans de Catalunya no puguem exercir lliurement els nostres drets, entre ells el d’autodeterminació”.

“Que aquí no ha acabat res ho demostra -ha afegit Carles Riera- el fet que per part de l’Estat espanyol, la repressió continua i fins i tot pot augmentar, i ho veiem amb l’actitud de la fiscalia i de l’advocacia de l’Estat en relació amb l’exili”.

Segons Riera, això “ho veiem també en un nou Codi Penal que pot generar als lluitadors d’aquest país un augment de les penes i de les acusacions quan sortim al carrer per lluitar pels nostres drets”.

“Per tant -ha reiterat-, aquí res ha acabat, perquè per part de l’Estat continua la repressió i per part de la gent d’aquest país no ha acabat la lluita pels nostres drets i per la independència”.

Riera ha criticat també la posició del president de la Generalitat, assegurant que “si aquesta cimera entre Sánchez i Macron avui se celebra a Barcelona és perquè Pere Aragonès i el seu govern li han posat una pista d’aterratge amb la taula del diàleg que, pel que si que ha servit no és per a l’autodeterminació i l’amnistia, sinó per facilitar una desactivació del conflicte”.

“Per tant -ha conclòs-, la nostra responsabilitat és demostrar que el conflicte segueix viu”, i “avui és un dia de lluita i de mobilització per dir ben alt que ni Espanya, ni França, Països Catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera a Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona