Política

ESTATS UNITS

L’FBI registra la casa de Mike Pence a Indiana buscant documents classificats

La cerca ha estat consensuada amb l’exvicepresident dels EUA, segons informen mitjans de comunicació locals

Al gener un assistent del polític republicà va trobar desenes de documents classificats a l’habitatge

L’FBI porta a terme avui una cerca de documents classificats a la residència de l’exvicepresident dels EUA Mike Pence a Indiana (EUA), que ha estat consensuada amb ell, segons han informat mitjans de comunicació locals.

Segons la cadena de televisió CNN, que cita un portaveu del polític, Pence es troba fora d’Indiana, ja que és a la costa oest del país amb la família, després que la seva filla hagi donat a llum.

Un advocat de l’exvicepresident és present a la casa mentre es porta a terme el registre.

Al gener, un assistent de Pence va trobar desenes de documents marcats com a classificats a la casa d’Indiana, després que l’exvicepresident li demanés que portés fes una recerca.

Els papers van ser descoberts el 16 de gener i un dels advocats de l’exvicepresident, Greg Jacob, ho va notificar al Congrés i als Arxius Nacionals, la institució que té custòdia dels documents sensibles i classificats.

Segons va explicar l’advocat als Arxius Nacionals, els documents eren a la casa de Pence a Indiana per error.

En concret, un “petit nombre” de documents classificats haurien estat “empaquetats i transportats” des de la Casa Blanca a l’habitatge de l’exvicepresident sense que ell mateix se n’adonés.

De fet, segons ha emfatitzat el lletrat, Pence “no tenia constància de l’existència de documents classificats o sensibles a la seva residència personal”.

Pence, que es va mantenir al costat de Donald Trump durant la major part de la seva Presidència (2017-2021), se’n va desmarcar després de l’assalt al Capitoli del 2021 i després d’haver rebut pressions del mandatari per anul·lar la victòria del demòcrata Joe Biden a les eleccions de 2020.

Mitjans de comunicació van revelar dijous que el Departament de Justícia ha citat a declarar Pence en el marc de la investigació del fiscal especial Robert Hur, que desenvolupa indagacions sobre els esforços de Trump per mantenir-se en el poder després dels comicis del 2020 que van derivar en l’assalt al Capitoli.

Actualment, Pence es perfila com un dels aspirants a la nominació presidencial republicana el 2024 i ha publicat una autobiografia titulada ‘So help me God’ (Amb l’ajuda de Déu).

Segons la cadena Fox, l’equip de Pence va decidir registrar l’habitatge de l’exvicepresident a Indiana i l’oficina que té al centre de pensament conservador Advancing American Freedom (Avançant la llibertat nord-americana) després de les revelacions sobre Biden.

Al gener es va destapar que l’equip de Biden havia trobat documents sensibles i classificats de l’època en què va ser vicepresident de Barack Obama (2009-2017) i en què va ser senador (1973-2009).

Els documents es van descobrir a la casa de Biden a Wilmington (Delaware) i a la seva oficina privada al laboratori d’idees Penn Biden Center, a Washington.

El govern de Biden ha intentat desmarcar-se del cas dels documents classificats trobats per l’FBI a la mansió de Trump a Mar-a-Lago (Florida).

Els documents de Biden van ser trobats pels seus propis advocats i lliurats a les autoritats, a diferència del que va passar a Mar-a-Lago, on va ser necessària la intervenció del Departament de Justícia per recuperar els papers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona