Política

ESTAT ESPANYOL

Sánchez recalca que s’“afanyen” a corregir l’“equivocació” de la llei del ‘només sí és sí’

La falta d’acord entre els socis de la coalició per modificar la norma torna a protagonitzar aquest dimecres la sessió de control al govern espanyol

El president de l’executiu que ha deixa sense resposta l’oferta del PP per reformar la normativa el proper 23 de febrer

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat al Congrés que s’“afanyen” a resoldre l’“equivocació” de la llei del ‘només sí és sí’, alhora que ha deixat sense resposta l’oferta del PP per reformar ja, el proper 23 de febrer, aquesta normativa.

La falta d’acord entre els socis de la coalició per modificar la llei integral de la llibertat sexual ha tornat a protagonitzar aquest dimecres la sessió de control al govern, en què la portaveu del PP, Cuca Gamarra, ha retret a l’Executiu la seva “parsimònia” per emprendre la reforma i ha acusat Sánchez d’“amagar-se” rere els seus ministres.

“Vostè té raó en una cosa, nosaltres ens podem equivocar i quan hi ha una equivocació ens afanyem a corregir aquest problema, vostès en canvi mai s’equivoquen, sempre estan amb els de dalt”, li ha dit Sánchez a Gamarra, després de defensar que ell sí dóna “la cara”.

A Sánchez li ha retret la número dos del PP que ja no agafi la mà estesa d’Alberto Núñez Feijóo per reformar aquesta llei, el canvi de la qual començarà a modificar-se previsiblement el 7 de març.

El PP retreu a Sánchez que no “faci res” quan 520 agressors ja s’han vist beneficiats per la norma —un centenar l’última setmana—, mentre els espanyols assisteixen “atònits” a la guerra al si del govern.

El PP ha recordat, a més, que el govern sí que es va afanyar a canviar el Codi Penal per suprimir el delicte de sedició i abaratir el de malversació perquè a més els surti “fatal” perquè han “desprotegit l’Estat”, com acredita el Tribunal Suprem, i no ha aconseguit “acontentar” els independentistes.

El president del govern espanyol ha replicat que l’Executiu defensa la majoria social amb la pujada del salari mínim o de les pensions, mentre el PP defensa les “elits” oposant-se a la llei d’igualtat salarial o recorrent l’impost a la banca.

A més, ha al·ludit a la sanitat pública i ha acusat el PP d’“insultar a la cara” els professionals sanitaris que diumenge passat es van manifestar massivament a Madrid contra la gestió d’Isabel Díaz Ayuso.

“Mentre aquest govern reforça el Sistema Nacional de Salut, 1.000 milions d’euros a l’Atenció Primària l’any 2022 i 2023, el que fan on governen és retallar i derivar a la sanitat privada els pacients”, ha recalcat Sánchez.

El PP, en canvi, situa la seva política “tan allunyada de la realitat de la gent com aquests vídeos que s’enregistra amb els figurants socialistes”.

Després de la sessió de control, el president del govern espanyol ha expressat el seu optimisme davant el resultat de la reforma de la llei de Garanties de la Llibertat Sexual malgrat la polèmica existent en no haver-hi un acord entre els socis de la coalició.

“Ho resoldrem”, ha assegurat als passadissos del Congrés a preguntes dels periodistes després d’assistir a la sessió de control del ple de la cambra.

Quan es disposava a abandonar l’edifici del Congrés, els informadors li han plantejat si no l’incomoda que parlin constantment de la coneguda com a llei del ‘només sí és sí’.

“No, home. A veure. Ho resoldrem”, s’ha limitat a assenyalar negant que l’incomodi la situació i reiterant la seva visió optimista sobre el desenllaç d’aquesta situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L’Audiència Nacional reobre la causa de l’espionatge a Sánchez, Robles, Marlaska i Planas amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona