Política

ESTAT ESPANYOL

La nova llei del ‘només sí és sí’ inicia el seu tràmit amb l’abstenció de Podem

La proposició de llei del PSOE ha estat admesa a tràmit per la Mesa del Congrés aquest dimarts

La formació morada s’ha abstingut per “facilitar el debat” i perquè “s’arribi a un acord i que la dreta no faci que les conquestes feministes tornin enrere”

La reforma no arribarà al ple del Congrés espanyol fins el 7 de març

La proposició de llei del PSOE per reformar la llei del ‘només sí és sí’ ha estat admesa per la Mesa del Congrés aquest dimarts perquè pugui iniciar la seva tramitació, però amb l’abstenció d’Unides Podem, que ha decidit no frenar el debat per facilitar les negociacions.

La Mesa del Congrés admet a tràmit la iniciativa socialista gràcies als vots favorables del PSOE, el PP i Vox, mentre que la formació morada s’ha abstingut, segons han assenyalat als mitjans de comunicació els diferents membres d’aquest òrgan.

“Intentarem que se segueixi negociant, tenim diverses propostes sobre la taula i avui ens abstenim per facilitar aquest debat i perquè s’arribi a un acord i que la dreta no faci que les conquestes feministes tornin enrere”, ha dit el secretari primer de la Mesa, Gerardo Pisarello, diputat d’En Comú Podem, alhora que el secretari tercer, de Podem, Javier Sánchez, ha eludit incidir quan serà la presa en consideració de la proposició de llei.

“Ja veurem”, ha dit davant el debat que tindrà aquest dimarts la Junta de Portaveus per incloure la iniciativa al ple del Congrés de la setmana que ve.

De moment, el PP dona suport a que es tramiti com més aviat millor i la vicepresidenta segona de la Mesa, Ana Pastor, ha assenyalat als mitjans que “donen suport a la tramitació urgent” però que demanaran explicacions de per què no s’ha tramitat encara la proposició del PP sobre aquesta llei que encara continua pendent d’un informe del govern.

També la diputada d’Unides Podem Gloria Elizo, vicesecretària tercera de la Mesa, s’ha mostrat a favor que la reforma de la llei estigui preparada aquest 14 de febrer perquè entri al Butlletí Oficial de les Corts.

Elizo també ha donat suport a l’admissió a tràmit a la Mesa del Congrés i l’abstenció pel que fa al procés d’urgència.

La reforma del PSOE de la llei del ‘només sí és sí’ no arribarà al ple del Congrés espanyol fins el 7 de març. La presa en consideració de la proposició de llei es retarda pel rebuig d’ERC expressat a la Junta de Portaveus d’abordar-ho amb urgència, tal com volien els socialistes. El PSOE plantejava que la presa en consideració de la norma que enfronta els socis de coalició fos dimarts vinent, 21 de febrer, però calia unanimitat a la Junta perquè fos així. Unides Podem tampoc hi estava d’acord, però no ha arribat a pronunciar-se en la reunió d’aquest dimarts de la Junta perquè amb la negativa dels republicans a modificar l’ordre del dia de dimarts vinent ja no ha fet falta.

El portaveu del PSOE al Congrés espanyol, Patxi López, ha lamentat que la tramitació parlamentària de la reforma s’allargarà més del que volien els socialistes. “Creiem que cal corregir al més aviat possible els seus efectes”, ha dit.

La presa en consideració de la reforma serà la tarda abans del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. López ha negat que la coincidència impliqui una “mala notícia” perquè la presa en consideració el que cerca és tenir “la millor llei possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona