Política

conferència de seguretat de munic

Zelenski emfatitza a Munic que no hi ha “alternativa” a la derrota russa

Scholz creu que a Ucraïna “ens espera una guerra llarga”

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha subratllat aquest divendres que no hi ha “alternativa” a la derrota de Rússia en la guerra d’Ucraïna, durant la seva intervenció en la Conferència de Seguretat que ha començat avui divendres a Munic (sud d’Alemanya).

Tampoc existeixen alternatives a l’adhesió d’Ucraïna a la Unió Europea (UE) i, en última instància, a l’OTAN, ha indicat Zelenski, que ha intervingut per videoconferència.

El líder ucraïnès va raonar que no és possible fer “compromisos” amb l’alliberament dels territoris ocupats per Rússia, ja que les armes russes també “apunten a Europa” i la llibertat del continent i a escala global no poden ser objecte de compromís.

Zelenski ha afirmat que la victòria contra Rússia en el camp de batalla està a l’abast de la mà i ha enumerat tots els assoliments aconseguits des que va començar la invasió russa el passat 24 de febrer.

No obstant això, basant-se en el símil de David contra Goliat, el president ucraïnès ha assegurat que per a això és indispensable que Moscou tracti de guanyar temps amb el qual “destruir més vides”.

“La nostra vida depèn això”, ha dit el líder ucraïnès, que ha indicat que els retards permeten al Kremlin desestabilitzar la situació geopolítica a escala mundial comprant armes de l’Iran i provocant escalades en països com Mali o la República Centreafricana.

“El Goliat rus caurà enguany”, ha pronosticat, no obstant això, Zelenski, que ha manifestat l’esperança que l’any que ve sigui possible celebrar “la primera Conferència de Seguretat després de la guerra” i amb una “Ucraïna lliure”.

“Podem derrotar a Putin, no sols a Putin sinó a tots els Putins del món”, ha dit en referència al president rus.

Per la seva banda, el canceller alemany Olaf Scholz ha dit aquest divendres en la Conferència de Seguretat de Munic que creu que a Ucraïna “ens espera una guerra llarga” i ha ressaltat la decisió de continuar fent costat als qui s’oposen a la invasió russa el temps que sigui necessari.

Scholz ha fet aquestes declaracions en un diàleg posterior a un discurs pronunciat davant la plenària de la conferència i ha explicat que pel fet que la guerra durarà encara un temps és necessari coordinar el suport a Ucraïna entre els aliats i alhora evitar una confrontació directa entre Rússia i l’OTAN.

Tot i això, el canceller alemany ha assegurat que no són els enviaments d’armes a Ucraïna els que prolonguen la guerra en aquest país sinó que, al contrari, poden portar al fet que el president rus, Vladímir Putin, entengui que no aconseguirà la seva “meta imperialista”.

En aquest context, Scholz va subratllar que s’està actualment en un terreny desconegut, ja que per primera vegada a Europa una potència atòmica fa una guerra imperialista. Per això, és necessari, segons Scholz, que el suport es doni de manera coordinada i que no hi hagi actuacions en solitari.

Scholz ha elogiat la forma resolta en la qual Ucraïna s’està defensant la seva llibertat. “Els secundarem en això, amb el que sigui necessari i tant temps com sigui necessari”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona