Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia té més homes en Bakhmut, però moltes més baixes, assegura Kíiv

Zelenski diu que es continuarà defensant la ciutat, però no a qualsevol preu

Les forces russes són superiors en número en la batalla pel bastió ucraïnès de Bakhmut, però l’exèrcit d’Ucraïna infligeix a l’enemic baixes massives que obliguen els soldats regulars a rellevar als mercenaris del grup Wagner, ha afirmat aquest dimarts la viceministra de Defensa ucraïnesa, Hanna Malyar.

“Hi ha soldades professionals i nombroses unitats de Wagner en la zona de Bakhmut”, ha dit Malyar en la televisió ucraïnesa, que ha afegit que “les baixes de l’enemic són diverses vegades més nombroses” que les de l’exèrcit ucraïnès. “Els nostres soldats tenen capacitat per a destruir a un 80% dels terroristes”, ha agregat.

Malyar és la primera representant del govern ucraïnès a pronunciar-se públicament sobre la situació a la ciutat després que el cap interí de l’autodenominada república popular de Donetsk, Denís Pushilin, assegurés avui que el grup Wagner ha pres un barri dels afores de Bakhmut.

Tal com ja va fer el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, en el seu discurs del dilluns a la nit, Malyar ha reconegut que la situació és “tibant i difícil” per a les tropes ucraïneses en Bakhmut, i ha afirmat que Kíiv ha enviat més tropes a la ciutat després de la visita aquest cap de setmana del comandant ucraïnès de les forces de terra.

La viceministra també ha dit que, mentre el grup Wagner manté la moral alta perquè lluiten per diners, els soldats regulars de les unitats que substitueixen els mercenaris quan aquests moren estan desmotivats.

En un comunicat militar publicat en el seu compte de Facebook, l’Estat Major de les Forces Armades d’Ucraïna diu que l’enemic continua a l’ofensiva en Bakhmut “i continua llançant assalts contra la ciutat”.

En les últimes setmanes les unitats d’assalt de Wagner han estret el cèrcol entorn de Bakhmut, en els voltants del qual han pres diverses localitats.

Per la seva banda, el president ucraïnès ha afirmat que Ucraïna continuarà defensant Bakhmut però no a qualsevol preu.

Sobre la decisió de continuar resistint, la viceministra de Defensa ha insistit que ha estat presa per consideracions “militars” i no “polítiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona