Política

Rússia, en alerta per diversos atacs amb drons

Moscou denuncia que han intentat atacar una instal·lació de gas

El Kremlin apunta Ucraïna

Múltiples atacs amb dron han posat en alerta Rússia, que ha patit els atacs en les regions fronteres amb Ucraïna i alguns amb prou feines a 90 quilòmetres de Moscou. Un atac amb un dron militar anava dirigit a una instal·lació de gas a la regió de Moscou, segons ha explicat un oficial rus citat per The Guardian. De fabricació ucraïnesa, ha suggerit ràpidament que l’autor de l’atac no és altre que el país que han envaït. Aquesta és una de les múltiples incursions en drons registrades en almenys quatre regions russes. Segons explica el ministeri de Defensa rus, en declaracions recollides per EFE, l’exèrcit d’Ucraïna està al darrere dels intents d’atacs a la regió de Krasnodar i la república Adigueya. El degoteig i la proximitat dels atacs respecte a Moscou ha encès el president rus, Vladímir Putin, que ha criticat el que anomena “mètodes terroristes” que assegura que els ucraïnesos també fan servir al Donbass. En tot cas, segons les autoritats russes els objectius eren infraestructures civils de gas, però han estat abatuts.

“Un dron va caure en un camp, l’altre es va desviar de la ruta i no va danyar l’objectiu de la infraestructura civil atacada”, va relatar un comandament rus, en declaracions recollides per EFE.

En concret, el governador de Moscou, Andrei Vorobyov, ja va confirmar aquest dilluns que una de les agressions patides prop de la capital tenia per objectiu la infraestructura de gas de l’empresa Gazprom. Les regions russes que fan frontera amb Ucraïna sovint són atacades per l’exèrcit ucraïnès, si bé mai hi ha hagut cap confirmació oficial per part del govern de Volodímir Zelensky.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona