Política

conflicte bèl·lic a l’Est d’Europa

Moscou estreny el setge sobre Bakhmut, clau en el Donbass

Bakhmut és una de les localitats de Donetsk on s’estan lliurant els combats més durs de la guerra d’Ucraïna. Alhora, és una zona estratègica que està assetjada per les tropes russes des de fa setmanes. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, va reconèixer ahir la duresa dels atacs i va admetre que la situació a Bakhmut “està esdevenint cada cop més difícil”. Rússia està tancant el setge al voltant de la localitat, segons va publicar el diari britànic The Guardian. Zelenski no se’n va amagar i, de fet, va concretar que l’armada russa “està constantment destruint tot allò que es pugui utilitzar per protegir les posicions, per consolidar i assegurar la defensa”, segons declaracions recollides per l’agència Efe.

Paral·lelament, Rússia està en alerta pels múltiples atacs amb dron que està patint en les regions fronteres amb Ucraïna, alguns amb prou feines a 90 quilòmetres de Moscou. Per exemple, un atac amb un dron militar anava dirigit a una instal·lació de gas a la regió de Moscou, segons va explicar ahir un oficial rus citat per The Guardian. De fabricació ucraïnesa, va suggerir que l’autor és altre cop el país que han envaït. Aquesta va ser una de les diverses incursions amb drons registrades en almenys quatre regions russes entre aquest dilluns i ahir, dimarts. Segons va explicar el Ministeri de Defensa rus, en declaracions recollides per Efe, l’exèrcit d’Ucraïna és al darrere dels intents d’atac. El degoteig i la proximitat respecte a la capital, Moscou, van encendre el president rus, Vladímir Putin, que va criticar el que anomena “mètodes terroristes”. En tot cas, segons les autoritats russes, els objectius eren infraestructures civils de gas, però van ser abatuts. Des de l’inici de la invasió russa, fa poc més d’un any, les regions russes que fan frontera amb Ucraïna han estat objecte d’aquests atacs, però també de molt llunyanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona