Política

CONFLICTE bèl·lic A L’EST D’EUROPA

S’intensifica el setge rus sobre Bakhmut

El grup de mercenaris prorús Wagner afirma que ha encerclat la ciutat

El comandament militar de Khàrkiv ordena l’evacuació obligatòria de la zona

El setge rus sobre la ciutat ucraïnesa de Bakhmut s’ha intensificat avui divendres. El grup de mercenaris prorús Wagner ha afirmat que ha encerclat la ciutat, a l’est d’Ucraïna. El fundador del grup, Ievgeni Prigozhin ha assegurat en un vídeo publicat a Telegram que només queda una carretera per sortir de la ciutat i ha instat el president ucraïnès, Volodímir Zelesnki, a retirar les tropes ucraïneses de la localitat. Aconseguir Bakhmut suposaria la primera victòria estratègica per a Moscou, ja que l’exèrcit rus tindria nombrosos accessos per carretera a altres parts de la regió de Donetsk, deixant desprotegides altres ciutats de la zona. També seria important per al grup Wagner que, tot i que no en formen part membres de l’exèrcit rus, ha aconseguit èxits favorables a Putin.

Per altra banda, el comandament militar de Khàrkiv ha ordenat avui divendres l’evacuació obligatòria de Kupiansk i de diverses poblacions i assentaments de la regió a causa dels bombardejos “constants” de les forces russes, que volen prendre de nou la localitat, que ja van aconseguir a l’inici de la guerra i que Ucraïna va recuperar el setembre passat, segons informen la BBC i l’Agència Efe.

L’Administració Militar Regional de Khàrkiv ha dit que l’ordre d’evacuació es deu a la “situació de seguretat inestable” causada pel bombardeig rus de la ciutat i els seus voltants i ha assegurat que les persones evacuades rebran assistència, allotjament, menjar, ajuda humanitària i suport mèdic.

Andriy Kanashevitx, cap interí de l’administració militar del districte de Kupiansk, ha afirmat que es facilitarà l’“evacuació obligatòria de persones amb mobilitat reduïda en aquestes comunitats” i municipis, propers al front oriental, actual epicentre dels combats entre les forces russes i ucraïneses.

Kupiansk, seu d’un important nus ferroviari i que abans de la invasió russa tenia una població d’uns 25.000 habitants, ha patit combats ferotges des de l’inici de la guerra, amb Rússia prenent-ne el control en dies i ocupant-la durant mesos. Tot i així, al setembre les forces ucraïneses la van recuperar en un ràpid contraatac a l’est d’Ucraïna amb el qual Kíiv va recuperar diverses ciutats, en els que van ser els avenços més significatius des que Rússia es va retirar de les zones al voltant de la capital ucraïnesa a l’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs