Política

Nou atac aeri de Rússia a diverses ciutats d’Ucraïna

Llança míssils contra infraestructures civils a Odessa, Khàrkov i Kíiv, on ha deixat sense llum una part de la població

Després de diverses setmanes de relativa calma lluny del front, Rússia ha tornat a llançar aquesta matinada un nou atac massiu sobre zones diverses d’Ucraïna, incloses la capital, Kíiv, però també altres grans ciutats com Khàrkiv, Odessa i Lviv, on hi ha hagut almenys quatre morts. L’atac massiu es produeix mentre continuen els combats a la ciutat de Bakhmut.

Rússia ha utilitzat desenes de míssils de creuer disparats des del Mar Negre, que sobretot tenien com a objectiu infraestructures elèctriques del país. De fet, fins i tot la planta nuclear de Zaporíjia, controlada per Rússia, s’ha quedat sense electricitat.

A la capital s’ha deixat sense llum un 15% dels habitats, segons ha anunciat l’empresa elèctrica i ha denunciat l’alcalde de la ciutat, Vitalii Klichko, i també ha provocat talls de llum a Odessa, al sud d’Ucraïna.

Els míssils també han afectat zones civils, com per exemple a Kíiv, on Klichko assegura que ha provocat l’incendi de diversos cotxes al pati d’un edifici residencial.

A l’oest del país, almenys quatre persones han mort després que un míssil impactés contra casa seva, segons ha explicat el governador de Lviv, Maksym Kozytsky, a la xarxa Telegram.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]