Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Johansson: “Els soldats russos han usat sistemàticament la violació”

La comissaria celebra que, dins de la crisi de refugiats causada per la guerra, el número de trànsit de dones i nens sigui molt reduït

La comissària europea d’Interior, Ylva Johansson, ha alertat aquest dimecres que els soldats russos han utilitzat la violació de manera sistemàtica des de l’inici de la guerra, fa ja més d’un any, i que el nombre de dones violades a Ucraïna ha crescut de manera exponencial.

Així ho ha exposat Johansson durant una entrevista amb ’Polític’, concedida amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que es commemora aquest 8 de març.

La Unió Europea, en col·laboració amb el govern ucraïnès, està “finançant i creant” en moltes regions d’Ucraïna centres de suport a les víctimes per a oferir assistència.

La majoria de les dones que acudeixen a aquests centres han estat violades, moltes d’elles són nenes, però també hi ha altres dones que assisteixen víctimes d’altres traumes. “Algunes han estat forçades (per soldats russos) a veure com mataven o violaven a altres persones”, ha subratllat Johansson.

A Ucraïna, ja existien centres d’assistència a dones violades, però des que va començar la guerra el febrer passat de 2022, la necessitat d’ajuda i protecció ha augmentat: “El volum era totalment diferent”, ha dit la comissària.

Assistència a víctimes de violació

Johansson també ha explicat que la Comissió Europea ha treballat perquè en els diferents estats membreses doni assistència a les dones víctimes de violació que hagin quedat embarassades i vulguin avortar.

Així mateix, la comissària ha assegurat que, malgrat que és “molt difícil” dir a qui afecta més aquesta guerra, l’experiència específica del refugiat “té gènere” perquè són en la seva majoria dones i nens els que intenten reconstruir les seves vides en els diferents països del club comunitari.

Dins d’aquesta crisi de refugiats, Johansson celebra que el número de trànsit de dones i nens sigui molt reduït, ja que els ciutadans ucraïnesos, fins i tot abans de la guerra, estaven entre les cinc primeres víctimes de tràfic de persones cap a la UE. “Fins ara, haig de dir, tenim molt pocs casos de tràfic tenint en compte el nombre de persones en situació vulnerable i les dones i nens que han arribat”, ha explicat.

En aquesta línia, avui s’ha conegut que l’Executiu comunitari està “preparat” per a prolongar fins a 2025, i fins i tot més enllà d’aquesta data, la protecció temporal als refugiats d’Ucraïna, una mesura que facilita el seu accés a l’allotjament, l’ocupació, la sanitat i l’educació a la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona
escòcia

John Swinney serà el nou primer ministre escocès

barcelona
política

Veray afirma que votar al PP serveix per dir “no al procés i no a Sánchez”

girona
OLOT

La CUP defensa una “reforma integral” del sector agroalimentari

OLOT
BESALÚ

Junts es compromet a posar al dia i climatitzar els centres educatius

BESALÚ