Política

Chacón a Defensa i Corbacho a Treball

La candidata del PSC tindrà la tasca de renovar la imatge de l’exèrcit

Matí de somriures i tarda de diversió. Després de garantir-se la investidura com a cap d e l’executiu espanyol, amb només els 169 vots socialistes, José Luis Rodríguez Zapatero sortia ahir cofoi del Congrés per traslladar-se a la Moncloa i acabar d’escriure la resta del guió del segon acte del dia: la substitució i nomenament de ministres.

Instal·lat al seu despatx, començava la funció, que consistia a rebre visites concertades a darrera hora o bé despenjar el telèfon i comunicar als que esperaven neguitosos la seva trucada de quin mal havien de morir. “Tu sí, tu no... Tu cap aquí, tu cap allà...”. Més d’un disgust i força sorpreses: Carme Chacón, primera dona al ministeri de Defensa. Jesús Caldera surt de Treball, i lloc seu hi entra Celestino Corbacho.

Resistència a l’esvoranc
A la cap del cartell del PSC és evident que li encarrega poc més que revolucionar la imatge de l’exèrcit, i al president de la Diputació de Barcelona li valora que fos capaç de resistir i no desaparèixer entre els esvorancs del TGV.

A l’espera de la confirmació oficial de Zapatero, al nou gabinet ministerial hi haurà més ensurts dels que auguraven les travesses de dies enrere. No només per les cares, sinó també per l’organització.

Fins ahir només els dos vicepresidents, María Teresa Fernández de la Vega i Pedro Solbes, podien dir  que ningú no els prendria la cadira. Alfredo Pérez Rubalcaba també tenia plaça assegurada per l’acomodador, si bé no volia ocupar el seient d’Interior.

Altres ministres que tot fa indicar que es mantenen, se sap, no per Zapatero, sinó perquè també fa dies que ho fan córrer els seus col·laboradors: Bernat Sòria, a Sanitat; Miguel Ángel Moratinos, a Afers Exteriors; César Antonio Molina, a Cultura; i Mariano Fernández Bermejo, a Justícia. Fins i tot el lobby andalús forçava la continuïtat de Magdalena Álvarez. Sembla que també segueixen Elena Salgado i Elena Espinosa, aquesta última assumint Agricultura i Medi Ambient.  Surten segur Joan Clos i Cristina Narbona. Però no era clar si també Mercedes Cabrera.

Una basca a Investigació
Com a cares noves, s’incorpora la catedràtica Cristina Garmendia, militant del PSE, al nou ministeri d’Investigació i Innovació. Els més propers a ell donen per segur que entrarà Miguel Sebastián, que havia estat cap de l’oficina econòmica de la Moncloa, a Indústria. També sona una col·laboradora seva, la madrilenya Beatriz Corredor, per substituir Chacón a Habitatge. El nou ministeri d’Igualtat sembla que se’l disputarien dues andaluses: Micaela Navarro i Bibiana Aído.

I mentre les travesses seguien circulant per les redaccions, Zapatero se’n reia de tot sabedor que fins avui al matí pot fer i desfer tant com vulgui, perquè en aquesta obra només ell té la llotja assegurada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont insta a plantejar a l’Estat una proposta unitària sorgida del Parlament

barcelona
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
hongria

Milers de persones es manifesten contra Orbán en un feu del seu partit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories de l’habitatge per ajustar l’oferta i la demanda

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona