Política

L'Associació de Militars Espanyols creu que el nomenament de Chacón és un "error" de Zapatero perquè és "pacifista, catalanista i està embarassada"

IX Legislatura

El nomenament de Carme Chacón com a ministra de Defensa no ha deixat gairebé ningú indiferent. Els que ja s'han pronunciat han estat els de l'Associació de Militars Espanyols (AME), que afirmen que tal designació "ha estat un error de Zapatero". Així de contundent ha estat el secretari general de l'associació, José María Pairet Blasco, en declaracions a l'AVUI.cat.

En paraules de Pairet, ha estat un "error" perquè Chacón és "pacifista, catalanista, federalista i té milifòbia". "Milifòbia" perquè, segons explica, Chacón sempre ha tingut por dels militars, i un ministre de Defensa no en pot tenir, ja que "els militars lluiten únicament per la seva pàtria, per la unitat d'Espanya, fins i tot amb la pròpia vida". En aquest sentit, Pairet ha comparat Carme Chacón amb l'exministre de Defensa Narcís Serra –al qual ja va haver de "patir"– perquè "ambdós tenen milifòbia".

L'embaràs de la ministra també ha aixecat certes suspicàcies dins l'associació, ja que diuen que el fet que sigui dona "no importa, però sí el fet que estigui embarassada". Segons Pairet, un ministre de Defensa "ha d'estar des del primer dia rendint al 100%", cosa que no seria necessària si fos la responsable de carteres com, per exemple, "Agricultura".

Tot i que el president de l'AME, José Conde, no ha volgut fer declaracions a l'AVUI perquè, segons explica, el periodista d'aquesta casa Iu Forn no va rectificar les seves paraules sobre l'exèrcit en un article d'opinió, l'associació ha emès aquest cap de setmana un comunicat a través de l'agència de notícies Servimedia on afirma que el nomenament suposa "un menyspreu" per a l'exèrcit pel fet de "ser dona, catalana i estar embarassada".
En el comunicat, Conde assegura que "s'ha quedat de pedra" en saber la decisió de Zapatero i sembla que el president del govern espanyol vulgui "fotre" els militars.

A més de criticar el desconeixement de la carrera militar de Chacón, el text difòs adverteix que una catalana no és la persona més adequada per ser ministra "pel que pugui passar" quan el Tribunal Constitucional resolgui el recurs contra l'Estatut de Catalunya.

Conde també ha titllat Zapatero de "provocador" perquè hi ha posat una catalana després de la crema de les fotos del rei. Finalment, en el comunicat es demana a Chacón que "encerti" en les seves decisions i escolti les demandes de les associacions de militars.

No només hi ha crítiques
Però no tot han estat crítiques. En resposta a aquestes declaracions, la Unió d'Oficials de la Guàrdia Civil ha expressat el seu suport a Carme Chacón, perquè, segons el seu parer, "portarà aire fresc a l'organització més enquistada de l'Estat" i "davant del que pensen els més rancis conservadors".

També ha donat recolzament a la decisió de José Luís Rodríguez Zapatero l'Associació Unificada de Militars Espanyols.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories comarcals de l’habitatge

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona
política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona
guerra a gaza

El govern israelià decideix tancar Al Jazeera al país

barcelona
itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona