Política

Conflicte Bèl·lic a l’Est d’Europa

Ucraïna diu a l’enviat xinès que no acceptarà cap pla de pau que suposi una pèrdua de territori

El ministre d’Exteriors ucraïnès, Dmitri Kuleba, rep a Kíiv l’enviat especial xinès

Li Hui visitarà després Alemanya, França, Polònia i Rússia

El ministre ucraïnès d’Exteriors, Dmitro Kuleba, ha comunicat aquest dimecres a l’enviat especial xinès, Li Hui, que Ucraïna no acceptarà cap pla de pau que suposi una pèrdua de territori.

Kuleba ha rebut avui Li Hui al ministeri d’Exteriors ucraïnès i tots dos han celebrat una reunió en la que han abordat les relacions bilaterals entre els dos països, “així com les vies per aturar l’agressió russa”, segons ha informat en una nota la cancelleria ucraïnesa.

A la trobada, Kuleba ha explicat “detalladament” a Li els “principis per al restabliment d’una pau estable i justa basada en el respecte a la sobirania i integritat territorial d’Ucraïna”.

En aquest sentit, ha volgut deixar clar que “Ucraïna no acceptarà cap proposta [de pau] que impliqui la pèrdua dels seus territoris o el congelament del conflicte”, un aspecte en què la proposta xinesa és poc clara.

El ministre ha subratllat la importància de la participació xinesa en la “Fórmula de la pau” proposada pel president ucraïnès, Volodímir Zelenski, així com en la iniciativa del corredor de gra de la Mar Negra i com a garant de la seguretat nuclear.

Li Hui ha viatjat a Kíiv tal com preveia l’acord entre els presidents d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, i la Xina, Xi Jinping, assolit en una conversació telefònica el passat 26 d’abril.

El representat xinès per als afers euroasiàtics també visitarà aquest maig Alemanya, França, Polònia i, a final de mes, Rússia, segons va confirmar dimarts el ministeri rus d’Exteriors.

Avenç ucraïnès a Bakhmut

L’exèrcit ucraïnès ha reivindicat aquest dimecres que les seves tropes han avançat fins a mig quilòmetre en diverses direccions als afores de la disputada ciutat de Bakhmut.

A més, la viceministra de Defensa, Hanna Malyar, ha declarat que forces de Kíiv han mantingut els territoris recuperats els últims dies, que ha xifrat en 20 Km2, a més d’“avenços en algunes àrees”. Tot i així, ha reconegut que “l’enemic ha avançat una mica” a la ciutat, on “continuen els combats acarnissats”.

El ministeri rus de Defensa ha afirmat avui que gràcies a les “accions ofensives de les unitats de les Forces Aerotransportades han ocupat una línia de defensa més avantatjosa”.

No obstant, el cap dels mercenaris del Grup Wagner, Ievgueni Prigojín, ha contradit Defensa i ha admès que “lamentablement, els territoris que el nostre grup durant mesos va prendre a l’enemic (...) han estat perduts avui” per les unitats regulars russes. “Aquesta és la «línia de defensa més avantatjosa»: quan lliure a l’enemic enormes territoris negats de sant dels nostres companys d’armes. Ara ja no se li diu «sortir cagant llets» sinó «ocupar posicions més avantatjoses»”, ha ironitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona