Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna diu haver recuperat 20 quilòmetres quadrats en el nord i el sud de Bakhmut

Rússia admet estar a la defensiva als afores de la ciutat

La viceministra de Defensa ucraïnesa, Hanna Malyar, ha afirmat aquest dimarts que les tropes de Kíiv han recuperat en els últims dies al voltant de 20 quilòmetres quadrats dels suburbis del nord i el sud de la ciutat, al mateix temps que ha reconegut que les forces russes continuen avançant dins del municipi. “Les nostres tropes han alliberat de l’enemic uns 20 quilòmetres quadrats en el nord i el sud dels afores de Bakhmut”, va escriure Malyar en el seu compte de Telegram. “Al mateix temps”, va prosseguir, les tropes russes estan aconseguint “uns certs avanços” a l’interior de la ciutat gràcies a l’ús de l’artilleria per a destruir els edificis que les forces ucraïneses utilitzaven per a resistir amb tàctiques de combat urbà.

Segons Malyar, els russos han desplegat tropes de paracaigudistes per a reforçar a les seves tropes en Bakhmut.

La viceministra ha insistit que “els durs combats continuen amb resultats dispars”, i ha lloat el treball dels militars ucraïnesos que defensen la part d’aquesta ciutat de l’est d’Ucraïna que segueix sota el control de Kíiv. Malyar ha assegurat també que Rússia continua tenint avantatge sobre Ucraïna en Bakhmut en matèria de tropes i armes.

Analistes militars ucraïnesos han suggerit la possibilitat que Ucraïna acabi cedint el control del municipi de Bakhmut a Rússia mentre avança pels flancs per a tenir a les tropes russes exposades al foc enemic dins de la ciutat.

Per la seva banda, el ministeri de Defensa rus ha reconegut avui que les seves tropes estan a la defensiva als afores del bastió de Bakhmut, on unitats ucraïneses haurien recuperat posicions en els últims dies.

En el seu butlletí diari el portaveu militar, tinent general Igor Konashenkov, ha destacat que “la situació més complicada” té lloc en la zona de la localitat d’Ivanivske, que es troba al sud-oest de Bakhmut. Les unitats russes van rebutjar en les últimes 24 hores fins a una desena d’atacs de l’exèrcit enemic a aquesta població, on l’aviació russa hauria destruït una via d’accés per als reforços ucraïnesos, ha precisat.

Els ucraïnesos també estarien empenyent en Txàssiv Iar i Bohdanivka, posicions constantment bombardejades pels avions russos.

Konashrenkov també ha destacat que les unitats d’assalt russes, en al·lusió als mercenaris del grup Wagner, prossegueixen les seves operacions ofensives dins de la mateixa ciutat de Bakhmut, en concret en la part occidental, on resisteixen els últims defensors ucraïnesos.

“Veiem que en Artiómovsk (com anomenen els russos Bakhmut) la situació és tibant, però són cada vegada menys els edificis alts que controlen les formacions armades d’Ucraïna”, ha explicat aquest dimarts Denís Puixilin, líder interí imposat per Moscou a la regió de Donetsk, al canal de televisió rus Soloviov Live.

Segons el cap dels mercenaris del Grup Wagner, Ievgueni Prigojin, les tropes ucraïneses mantenen només dos petits sectors, en l’oest i sud-oest de Bakhmut. Al mateix temps, el cap de Wagner ha reconegut problemes en els flancs, defensats per tropes regulars russes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles