Política

Estats Units

Ron DeSantis proclamarà avui la seva candidatura a les primàries republicanes

El governador de Florida farà l’anunci en una conversa amb el propietari de Twitter, Elon Musk

Diverses organitzacions de drets civils emeten alertes de viatge a l’Estat assolellat per les polítiques discriminadores del republicà

El governador de Florida, Ron DeSantis, proclamarà aquest dimecres la seva candidatura a les primàries republicanes, segons ha avançat el canal conservador Fox News.

Segons aquest mitjà, DeSantis farà l’anunci a través de Twitter Spaces, on parlarà de la seva candidatura en una conversa amb el propietari de la xarxa social, Elon Musk, a les sis de la tarda hora de la costa est (onze de la nit a Catalunya).

El canal apunta que DeSantis previsiblement presentarà abans de l’anunci els documents requerits per a la seva candidatura a la Comissió Federal d’Eleccions. També assenyala el fet que des de fa unes hores la pàgina web de Ron DeSantis només mostra el dibuix d’un d’un al·ligàtor traient el cap de l’aigua.

Ni DeSantis ni el seu equip han fet cap comentari sobre l’eventual anunci d’aquesta nit. Tampoc ho ha fet Musk, però l’amo de Twitter ha reenviat al seu perfil el missatge on el corresponsal de Fox News Bill Melugin dona la notícia.

El fundador de Tesla i SpaceX ja ha expressat amb anterioritat les seves simpaties per DeSantis. Abans de les eleccions de mig mandat del passat novembre va respondre a un usuari de la xarxa social que el seu candidat preferit a les presidencials de 2024 és l’actual governador de Florida. El magnat ha argumentat la seva preferència per DeSantis per, entre altres motius, l’edat, ja que Donald Trump complirà 77 anys el mes que ve. “Si DeSantis competeix amb [el president Joe] Biden, guanyarà fàcilment fins i tot sense necessitat de fer campanya”, va dir.

Florida, territori hostil per als drets civils

La simpatia de Musk per DeSantis no és compartida per algunes de les principals organitzacions de Drets Civils nord-americanes, que denuncien les polítiques discriminadores aprovades pel governador republicà.

Human Rights Campaign, la més gran organització LGBTQ d’Estats Units, i l’Associació Nacional per al Progrés de les Persones de Color (NAACP, per les sigles en anglès), han emès advertències de viatge a Florida pel perill que, a parer seu, suposen per als seus associats les lleis aprovades en el mandat DeSantis.

En concret, Human Rights Campaign denuncia que Florida ha aprovat en la seva sessió legislativa “més anti-LGBTQ de la història” sis projectes que són “hostils” cap a aquest col·lectiu. “Des del dia que va assumir el càrrec, el governador DeSantis ha convertit la seva posició en una arma per convertir la intolerància, l’odi i la discriminació en llei pública de cara al seu propi benefici polític”, ha alertat la presidenta de l’entitat, Kelley Robinson.

De la seva banda, la NAACP ha denunciat “els agressius intents del governador Ron DeSantis d’esborrar la història dels afroamericans i restringir els programes de diversitat, equitat i inclusió a les escoles”. “Florida és obertament hostil cap als afroamericans, les persones de color i les persones LGBTQ”, avisa l’organització en la seva alerta de viatge .

També han emès alertes de viatge a Florida, un dels Estats més visitats de la Unió, la Lliga de Ciutadans Llatinoamericans Units (LULAC), Equality Florida i la Coalició d’Immigrants de Florida (FLIC).

Precisament en base a noves lleis que veten l’ensenyament relacionat amb la identitat de gènere o l’orientació sexual, una escola de l’Estat assolellat ha prohibit el poema llegit per Amanda Gorman a la presa de possessió del president Joe Biden. La mateixa escola ha prohibit llibres com The ABCs of Black History.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia