Política

estat espanyol

Tretze detinguts en un poble de Múrcia per la compra de vots

Entre els arrestats hi ha la candidata del PSOE a l’alcaldia d’Albudeite

També s’han presentat denúncies a la Gomera, Huelva i Almeria

L’escàndol per la suposada compra de vots en les eleccions del 28-M continua creixent. A les denúncies i investigacions obertes per presumpta frau electoral a Melilla i Mojácar, aquest dijous si sumen com a mínim cinc possibles casos més, sense relació entre ells. La Guàrdia Civil ha detingut la candidata del PSOE al municipi murcià l’Albudeite, Isabel de los Dolores Peñalve, segons fonts d’aquest cos recollides per l’ACN. Amb ella, també s’ha detingut Hector Antonio Martínez García, membre de la llista del PSOE a les eleccions autonòmiques a Múrcia, i onze persones més. Tots els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs i el PSOE de Múrcia ja ha fet un comunicat on anuncia l’expulsió de qualsevol persona implicada en aquest cas, informa l’ACN i Efe.

La Fiscalia també ha informat que el jutjat de Primera Instància de Sant Sebastian de la Gomera ha obert una investigació per la tramitació d’una vintena de certificats digitals per part del consell de la Gomera per poder tramitar les peticions de vots per correu d’alguns veïns.

En alguns casos, segons informacions del diari Ahora Canarias recollides per l’ACN, havia tramitat les peticions sense que els interessats hi fossin presents. Informa l’ACN que segons la fiscalia, el jutjat ha denegat la petició del denunciant d’anul·lar els vots per correu emesos, i de moment la investigació no s’està dirigint contra cap persona en concret, tot i que la formació investigada és l’Associació Socialista Gomera (ASG) que no es presenta amb el PSOE i que és clau al govern del consell.

El PSOE denuncia més casos

D’altra banda, el PSOE de Carboneras, a Almeria, ha registrat una altra denúncia davant el jutjat d’Instrucció 4 de Vera, a Almeria, contra el candidat del PP a aquest municipi, Felipe Cayela, per possible compra de vots. Segons un comunicat del PSOE, la denúncia inclou una trucada telefònica enregistrada on el germà d’un dels candidats del PP, Antonio Navarro Nieto, on es parla d’una possible compra de tres vots per 100 euros cadascun.

Els socialistes també han presentat una denúncia a la Fiscalia contra el PP de Bigastre, al País Valencià. Segons la denúncia dels socialistes, l’alcaldessa, Teresa Belmonte, i diversos regidors del PP haurien comprat vots dels veïns. L’alcaldessa assegura que només havia ajudat a persones amb dificultats de mobilitat a accedir al vot.

Paral·lelament, afegeix l’ACN, el PSOE d’Andalusia ha denunciat el PP i l’Ajuntament de Villalba del Alcor davant el Jutjat d’Instrucció de la Palma del Condado (Huelva) per un suposat delicte electoral per haver utilitzat sense permís la signatura digital dels veïns per demanar el seu vot per correu.

Segons la denúncia dels socialistes, l’alcalde del PP d’aquesta localitat, Diego del Toro, després de descobrir que l’ajuntament ha cursat des dels seus ordinadors una cinquantena de peticions de vot per correu fent servir sense permís la signatura electrònica dels veïns. La documentació no va arribar a casa d’aquests veïns, sinó al domicili d’un regidor del PP a un municipi veí i al pare d’una exregidora del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea corsa aprova el projecte de reforma constitucional per a l’autonomia de l’illa

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona