Política

estats units

Trump arriba al tribunal federal de Miami per a l’audiència pels documents classificats

Trump malparla del fiscal especial i Biden hores abans de la seva audiència judicial

L’expresident dels EUA, Donald Trump, ha arribat al tribunal de Miami, on aquest dimarts se celebrarà la primera audiència d’un procés judicial en el qual haurà de respondre per 37 càrrecs federals en contra seva.

Tal com van mostrar les imatges de les televisions estatunidenques, al voltant de les 13.30 h (17.30 GMT) una caravana de vehicles que transportava Trump va abandonar el Trump National Doral Miami, hotel on l’expresident (2017-2021) va passar la nit i en el qual es van concentrar grups de seguidors.

La comitiva va estar acompanyada de vehicles policials en el seu camí cap a la seu dels tribunals federals en la qual a les 3 de la tarda (19.00 GMT) està previst que comenci l’audiència judicial.

La caravana va arribar a la cort una mitja hora després, enmig de fortes mesures de seguretat.

Està previst que agents dels Marshall dels EUA li prenguin les empremtes dactilars a Trump i, segons van anunciar a Efe i els mitjans apostats en la cort, no és segur que li prenguin una fotografia policial i, si fos el cas, no es divulgarà.

A la sala, el magistrat federal Jonathan Goodman li notificarà dels 37 càrrecs que li ha imputat un Gran Jurat, 31 dels quals corresponen al delicte tipificat com a retenció deliberada d’informació de defensa nacional.

Des de primeres hores d’avui s’han anat concentrant amb samarretes i cartells seguidors de l’exmandatari en els exteriors del tribunal, on ha disposat una forta presència policial i no s’han registrat incidents.

El president, que a la sala previsiblement es declararà no culpable, atribueix l’acusació liderada pel fiscal especial Jack Smith a una “gran caça de bruixes” llançada pel president actual dels EUA, el demòcrata Joe Biden i que respon a una campanya d’”interferència electoral”, com ho ha reiterat avui en la seva xarxa social.

Els altres càrrecs que enfronta Trump són per conspiració per a obstruir la justícia, ocultació de manera “corrupta” d’un document o registre, ocultació d’un document en una recerca federal, pla per a ocultar i declaració i representació falses.

Segons el document de 49 pàgines que recull l’acusació, els delictes més greus que s’imputen a Trump, com a obstrucció a la justícia i conspiració, estan penats amb un màxim de 20 anys de presó i multes de fins a 250.000 dòlars (232.500 euros) i els menys greus, com a conspiració per a ocultar, amb 5 anys de presó i la mateixa sanció econòmica.

La recerca, que lidera el fiscal especial Jack Smith, es va iniciar en 2022 arran d’un registre realitzat a Mar-a-Lago, la casa de Trump a Palm Beach (Florida), per agents de l’FBI, i on es van trobar més d’11.000 documents oficials, entre els quals hi havia un centenar catalogats com a secrets o “ultrasecrets”.

Trump malparla del fiscal especial abans d’anar al tribunal

L’exmandatari dels Estats Units, Donald Trump, ha malparlat aquest dimarts contra el fiscal especial Jack Smith, a qui ha anomenat “rufià”, i el president Joe Biden i el seu “corrupte Departament d’Injustícia”, hores abans de comparèixer en un tribunal federal de Miami per a respondre a 37 càrrecs en contra seva.

En la seva xarxa social Truth, Trump ha suggerit que el fiscal especial Smith, designat pel Departament de Justícia, i el seu equip “probablement ’van plantar’ informació en les ’caixes’ que se’ls van donar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys

política

Executiva d’ERC tot i que Junqueras s’oferís per liderar-la

barcelona
europa central

El primer ministre d’Eslovàquia, Robert Fico, ferit greu en un atemptat

barcelona
guerra a europa

Les tropes ucraïneses retrocedeixen a Khàrkiv davant l’avenç rus

barcelona
Política

La Fiscalia s’oposa a investigar la Mesa del Parlament per la ILP de la independència

barcelona
judicial

Boye demana ajornar les declaracions dels investigats del cas Tsunami

barcelona