Política

ESTATS UNITS

Trump promet designar un fiscal especial per investigar Biden si guanya les eleccions

L’expresident dels EUA va dir-ho davant dels seus seguidors hores després de comparèixer davant del jutge a Miami acusat de 37 càrrecs federals

Va afirmar ser víctima d’una “persecució política”

És el primer mandatari o exmandatari del país a afrontar una acusació penal federal

Hores després d’una compareixença històrica davant del jutge a Miami acusat de 37 càrrecs federals, entre els quals hi ha retenció intencionada de documents classificats a la seva mansió de Mar-a-Lago (Florida), obstrucció a la justícia i 31 violacions de la llei d’Espionatge, l’expresident dels EUA Donald Trump, el primer mandatari o exmandatari del país a afrontar una acusació penal federal, es va dirigir als seus seguidors al seu complex de golf de Nova Jersey, va afirmar ser víctima d’una “persecució política” dissenyada per destruir-lo i va prometre que designarà un fiscal especial per investigar l’actual mandatari del país, Joe Biden, si guanya les eleccions presidencials del 2024: “Nomenaré un fiscal especial de debò per perseguir el president més corrupte de la història dels EUA, Joe Biden, i tota la família criminal de Biden”.

Trump, que es va declarar no culpable de tots els càrrecs, va dir durant el seu discurs davant dels seus partidaris que l’actual mandatari nord-americà “serà recordat per sempre no només com el president més corrupte de la història del nostre país, sinó, potser, encara més important, el president que juntament amb una banda dels seus pinxos, inadaptats i marxistes més propers va intentar destruir la democràcia nord-americana”. El magnat, que aquest dimecres celebra el seu 77è aniversari, també va qualificar Jack Smith, l’advocat especial que va presentar càrrecs federals contra ell, de “trastornat” i “pinxo”.

L’acte després de la compareixença judicial de l’exmandatari també va servir per recaptar fons per a la seva campanya per la candidatura republicana a les eleccions presidecials nord-americanes del 2024, una cursa dins del partit per a la qual, segons les enquestes, és el més ben posicionat.

La compareixença de Trump davant d’un jutge aquest dimarts és la segona en dos mesos, ja que a l’abril l’expresident dels EUA va declarar davant un jutjat estatal de Manhattan per càrrecs relacionats amb el suposat pagament de diners a l’actriu de cinema per a adults Stormy Daniels a canvi de guardar silenci sobre una presumpta relació sexual, acusacions de les quals també es va declarar no culpable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona