Política

estats Units

Trump es declara no culpable dels 37 càrrecs federals de què l’acusen

Dia històric als Estats Units. Per primera vegada un president o expresident del país va comparèixer ahir davant un tribunal federal per ser acusat de càrrecs criminals. Trump, que avui compleix 77 anys, es va tornar a declarar ahir non guilty (no culpable). Aquesta vegada, dels 37 càrrecs federals dels quals l’acusen per haver-se endut, amagat i negat a tornar centenars de documents classificats que es va emportar a la seva residència de Mar-a-Lago (Florida) després d’haver deixat la presidència dels Estats Units.

El magnat, el candidat a la nominació republicana més ben situat, segons els sondejos per a les eleccions presidencials del 2024, va comparèixer ahir davant el jutge Jonathan Goodman del Tribunal Federal del Districte Wilkie D. Ferguson de Miami. La sessió es va fer a porta tancada i per ordre judicial no es va poder enregistrar ni fer-hi fotografies. Quan Trump va arribar al jutjat, cap a dos quarts de sis de la tarda hora local (dos quarts de vuit del vespre hora catalana), tres de les principals cadenes de televisió nord-americanes –ABC, NBC i CBS– van interrompre la seva programació i van començar a emetre un informatiu especial.

L’expresident va entrar l’edifici judicial pel garatge, esquivant així la premsa i els simpatitzants que l’esperaven a l’exterior. Un cop a l’interior, i tal com mana el protocol, l’exmandatari va ser detingut pels agutzils del tribunal i li van prendre les empremtes dactilars. Posteriorment va comparèixer davant del jutge. No es va arribar a fer la lectura completa dels 37 càrrecs dels quals l’acusa un gran jurat per la gestió dels documents classificats, ja que el seu advocat, Todd Blanche, va dir que no era necessari perquè ja els coneixien. “Certament ens declarem no culpables”, va indicar a la sala Blanche, durant l’audiència, en la qual també va ser acusat el seu assistent, Walt Nauta.

Aquesta és la segona vegada en dos mesos que Trump ha comparegut davant un tribunal per declarar-se no culpable. A l’abril, també amb el seu advocat Blanche al costat, l’expresident dels EUA va declarar davant un jutjat estatal de Manhattan per càrrecs relacionats amb un suposat pagament de diners a l’actriu de cinema per a adults Stephanie Gregory Clifford, coneguda com a Stormy Daniels, a canvi de guardar silenci sobre una presumpta relació sexual. A la sortida del tribunal, els seus seguidors el van poder veure darrere del vidre del cotxe. L’expresident es va dirigir cap a l’aeroport per tornar al seu club de golf de Bedminster, a l’estat de Nova Jersey, des d’on tenia previst al tancament d’aquesta edició fer una declaració. Tot i que per a un altre polític un processament d’aquest tipus podria significar el final de la seva carrera, en el cas de Trump sembla tenir l’efecte contrari. De fet ho utilitza per mostrar-se víctima d’una caça de bruixes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els crítics d’ERC impulsaran una candidatura “de renovació”

barcelona
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona
Alemanya

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona