Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Nou atac amb míssils russos a la ciutat natal de Zelenski

Dos complexos industrials han patit danys importants

Dimarts Kryvyi Rih ja va ser atacada i 12 persones van morir i nombroses van resultar ferides

Odessa també ha estat atacada per segon dia consecutiu

Nou atac rus a Kryvyi Rih, la ciutat natal del president ucraïnès, Volodímir Zelenski. Aquest cop míssils de creuer han colpejat dos complexos industrials, segons han informat el governador de la regió, Serhiy Lysak, que ha dit que l’atac ha causat danys importants, com el trencament de gasoductes i incendis a dues empreses que no estan relacionades amb l’exèrcit, segons recull The Guardian. Un home de 38 anys ha resultat ferit i ha estat ingressat a l’hospital. Els oficials militars ucraïnesos han afirmat que Rússia ha llançat quatre míssils de creuer durant la nit, un dels quals ha estat abatut per les defenses antiaèries, i la resta han colpejat instal·lacions industrials de la regió de Dnipropetrovsk, on es troba Kryvyi Rih.

És el segon cop que la ciutat natal del mandatari ucraïnès pateix atacs aeris russos aquesta setmana, després que dimarts al matí un míssil impactés contra un bloc de pisos de cinc plantes i un magatzem d’aliments a la ciutat, provocant la mort a 12 persones i nombrosos ferits.

La ciutat d’Odessa també ha estat objectiu d’atacs russos durant la nit per segon dia consecutiu. El comandament militar del sud d’Ucraïna ha emès un comunicat a primera hora del matí d’aquest dijous en el qual afirma que Rússia està atacant “amb vehicles aeris no tripulats”, és a dir, drons, i que hi ha amenaça d’“atac amb míssils” i ha aconsellat a la ciutadania que vagi als refugis. Els funcionaris ucraïnesos han informat posteriorment que els vint drons russos que han atacat pel sud han estat abatuts per les forces de defensa aèria. Dimecres tres persones van morir i almenys tretze van resultar ferides en un atac amb míssils russos a Odessa, segons les forces ucraïneses.

Pel que fa al front de guerra, la viceministra de Defensa ucraïnesa, Hanna Maliar, ha afirmat que les tropes del país han aconseguit èxits “parcials” en la seva contraofensiva, amb avenços prop de Bakhmut i a la regió de Zaporíjia i ha sostingut que Moscou acumula més baixes que Kíiv, segons informa El País.

Per altra banda, Rússia ha denunciat aquest dijous un altre atac amb drons, el novè, a la península de Crimea, annexionada per Rússia el 2014, però ha assegurat que tots han estat abatuts o bloquejats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona