Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia bombardeja amb Iskander la zona de la riba esquerra que van creuar els ucraïnesos a Kherson

Ucraïna reforcarà la seguretat a la frontera bielorussa

Rússia ha bombardejat aquest divendres amb míssils Iskander la zona prop del pont d’Antonivka, a la regió meridional de Kherson, on tropes ucraïneses van creuar recentment al marge esquerre del riu Dnièper, ocupada per les tropes russes, ha assenyalat avui el governador de Kherson imposat per Rússia, Volodímir Saldo.

“Els militars del Grup Dnièper continuen netejant amb èxit l’àrea prop del pont d’Antonivka de les formacions armades ucraïneses. Avui, un míssil del complex Iskander va matar a 30 militars i una dotzena més van quedar mutilats”, ha escrit Saldo en el seu canal de Telegram.

Saldo ha assegurat que la resta dels soldats ucraïnesos s’amaga a banda i banda de la localitat de Dachi, en la part ocupada per Rússia en el costat esquerre.

Saldo sosté que l’artilleria russa treballa “amb eficàcia” per a eliminar-los.

El conegut grup de bloguers militars Rybar va ha assegurat avui, per contra, que “un altre intent de buidar l’àrea amb la nostra infanteria i equip va fracassar”, i que “hi ha morts i ferits en el nostre costat”.

Rybar sosté que Ucraïna va minar la zona remotament i que tampoc l’aviació russa va aconseguir destruir el cap de platja creada per les tropes ucraïneses al nord de la localitat d’Oleshky. En l’actualitat “l’enemic continua mantenint un petit punt de suport en la nostra riba” han explicat.

En contra de totes les afirmacions de Rybar i del mateix Saldo, el ministeri rus de Defensa ha assegurat avui que tota la riba en la zona del pont “està sota la protecció de confiança de les tropes russes”.

En un videomissatge va citar a un comandament del Grup Dnièper amb el nom en clau “blanc” que assegura que tots els intents de les Forces Armades d’Ucraïna de transportar i desembarcar grups de sabotejadors en la riba esquerra del riu han estat impedits.

Malgrat l’evidència en contra i l’admissió per part de Saldo que sí que hi ha soldats ucraïnesos en el marge ocupat del riu, el militar rus va assegurar que “en la nostra riba no estaven ni estan”.

Reforç a la frontera amb Bielorússia

Per la seva banda, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha informat aquest divendres de la decisió de reforçar la frontera amb Bielorússia després de presidir una reunió de l’Estat Major, en la qual se li van comunicar els avanços en el camp de batalla.

Zelenski va escoltar els informes del comandant en cap de les Forces Armades ucraïneses, Valeri Zaluzhni; i dels comandants de les Forces Terrestres, Oleksandr Sirski; del Grup Operacional Tavria, Oleksandr Tarnavski; i de les forces conjuntes de l’exèrcit ucraïnès, Serguí Naiev.

Segons el president ucraïnès, hi ha progressos en el camp de batalla i s’estan reforçant les operacions amb sistemes d’artilleria i projectils addicionals, ha assenyalat.

El president també ha explicat que la Intel·ligència de Defensa d’Ucraïna (GUR), el Servei d’Intel·ligència Exterior (SZR), el Servei de Seguretat Ucraïna (SBU) i el Servei Estatal de Guàrdia de Fronteres (DPSU) van informar per separat de la situació a Bielorússia. “La mantenim sota supervisió constant”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia