Política

El govern posa fil a l'agulla per al Pacte Nacional d'Infraestructures

El govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts les bases del Pacte Nacional d'Infraestructures, un acord que té com a objectiu consensuar les grans actuacions en aquesta matèria amb agents polítics i socials. El pacte tracta d'infraestructures com les del transport, l'energia, el cicle de l'aigua, els residus i els regadius, així com infraestructures científiques i tecnològiques.

Segons el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, "és un pacte interdepartamental que inclou diferents àmbits i consta d'un paquet amb 22 objectius".
Els eixos dels 22 objectius "de màxims", tal i com els ha definit Nadal, que ha proposat el govern són els següents: crear un nou model aeroportuari, que defineixi l'aeroport de Barcelona; millorar les mesures d'accessibilitat dels ports catalans, especialment els de Barcelona i Tarragona; crear polítiques específiques del sòl per les activitats econòmiques; garantir el dret a la mobilitat a les persones, on s'inclou desenvolupar la llei del finançament del transport públic i la integració tarifària a tot Catalunya l'any 2012. Nadal ha afegit la gestió del servei de Rodalies per part del govern; estendre la xarxa ferroviària per les ciutats catalanes; completar la xarxa d'alta velocitat i definir l'eix transversal i orbital ferroviari; millorar el corredor mediterrani; continuar amb la política de peatges i dotar el país d'una xarxa viària segura. A més, garantir l'abastiment d'aigua basant-se en el principi de sostenibilitat; reduir la generació de residus; facilitar l'accés a les tecnologies; construir infraestructures de telecomunicacions; millorar els regadius com a motor de desenvolupament; dotar el país amb infraestructures viàries rurals, fomentar l'estalvi energètic i construir una xarxa elèctrica que garanteixi el subministrament, alhora que s'impulsa l'ús del gas natural.

Cap a l'estiu
El govern proposa un termini de 4 o 5 mesos per ajustar el contingut d'aquest primer esborrany amb els grups parlamentaris i crear un document.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.