Política

Nadal presenta un cens únic per denunciar abusos a les universitats

Les universitats públiques ja s’han sumat al protocol i el conseller de Recerca i Universitats espera que les privades facin el mateix

Un cens únic facilitarà el control centralitzat de les denúncies per abusos sexuals i laborals a les universitats catalanes. El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha anunciat aquest dimecres la creació d’aquest cens únic vehiculat pel Departament d’Igualtat i Feminismes, i seran els responsables de l’àmbit d’Igualtat de cada centre hi bolcaran la informació de cada cas que succeeixi. Així, es pretén garantir el compliment dels processos d’acord amb els mecanismes que cada universitat hagi decidit aplicar en el protocol guia del centre. La mesura entrarà en vigor el curs que ve: les universitats públiques ja s’han sumat al protocol i des de la Generalitat s’espera que les privades facin el mateix.

Segons ha explicat Nadal, en declaracions recollides per l’Acn, el cens únic permetrà un “aïllament” dels casos i assegurarà que els sistema no es “contamini”. “Si es respon de manera adequada, amb les sancions pertinents, és el millor mecanisme per deixar clar quines pomes són sanes i quines estan podrides”, ha explicat Nadal, en referència a l’aplicació dels protocols en les universitats i la imatge pública transmesa.

D’altra banda, el conseller també ha anunciat en la compareixença davant els mitjans que es concretarà l’estabilització de 256 professors associats i que es crearan 2.684 noves places a graus i màsters universitaris. En concret, 500 noves places seran per al màster universitari de formació de professorat de secundària, batxillerat, formació professional i ensenyament d’idiomes, n’hi haurà 146 més per medicina el curs que ve i 600 places més per a infermeria. Pel que fa als drets lingüístics dels estudiants, Nadal ha anunciat un avenç, ja que una bústia de denúncia permetrà presentar les queixes directament en cas que s’incompleixi la llengua de docència que conta en la matriculació. Alhora, ha assenyalat que el 63% dels professors universitaris del Principat han acreditat tenir el C1 de català, és a dir, 14.170 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]